Aripioare picante la cuptor
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete la cuptor
Ia sa vad, cine a pregatit deja ardeii iuti macinati in ulei!?! Pasta de ardei iute este delicioasa, iar aceste aripioare pregatite cu ea sunt si mai si.
Ingrediente
1 kg aripioare de pui fara varfuri (cca 10 bucati)
1 lingura cu varf ardei iute macinat in ulei
1 lingurita ghimbir razuit
2-3 catei de usturoi
1/2 lingurita boia afumata
1 lingurita zahar
1 lingura otet de vin rosu (sau de sherry)
3 linguri suc de lamaie
1 lingura unt
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
Portii: 2-3
- Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se spala si se absorb bine cu servetele. Se presara peste tot cu sare si piper negru macinat.
- Intr-un mojar se pune pasta de ardei iute, ghimbirul dat pe razatoarea mica, usturoiul strivit sau taiat felii. Se piseaza bine de tot. Se adauga boiaua, zaharul, otetul si sucul de lamaie. Se mai piseaza pana se omogenizeaza.
- Se toarna peste aripioare si se maseaza bine. Daca aveti timp se pun la frigider cateva ore (sau peste noapte), iar daca va grabiti le lasati sa se marieze intre 30 minute si 1 ora la temperatura camerei. Daca le-ati marinat la frigider le scoateti cu 30 minute inainte de a le coace.
- Se pun aripioarele intr-o tava termorezistenta suficient de mare ca sa fie pe un singur strat, nu le suprapuneti.
- Se coc la 200C timp de 40 de minute. Dupa acest timp verificati grasimea lasata si daca e foarte multa scurgeti mare parte din ea, sa ramana doar un strat subtire pe fundul tavii.
- Dati tava iar la cuptor, la 220C (pe program de extra-rumenire daca aveti), inca 15 minute. In acest timp aripioarele se vor rumeni frumos.
- Scoateti tava din cuptor si adaugati untul taiat cubulete si patrunjelul tocat. Scuturati tava pana se se topeste untul si cu o lingura luati sos din tava si turnati peste aripioare.
- Se servesc imediat, sunt mai bune, dar sunt ok si reincalzite.
Aripioarele marinate intra la cuptor
Comentarii (6)
Simona acum 8 ani - 12 Octombrie 2016 22:05
O-hooo... de-abia astept sa le-ncerc. Sambata. Multumesc!Simona-Adina acum 8 ani - 18 Octombrie 2016 21:57
Delicioase aripioarele tale! Ioana, multumesc pentru inca o reteta care a devenit favorita!Ioana acum 8 ani - 20 Octombrie 2016 09:42
me, happy! :) sa le savurezi cu placere de fiecare data!Ana acum 7 ani - 22 Octombrie 2017 15:02
Draga Ioana, iti multumesc pentru aceasta reteta. Sunt, de departe, cele mai bune aripioare pe care le-am mancat vreodata.Sigur, in lipsa pastei de ardei iute, a trebuit sa improvizez insa, chiar si cu o pasta din ardei gras copt, au iesi extraordinare.
Mirela acum 5 ani - 10 Iulie 2019 18:22
Am gasit reteta dumneavoastra pe Pinterest si ma intrebam dak este posibil sa fac aceasta reteta cu pulpite de pui de asemenea?!?!Dinu Constantina acum 5 ani - 26 Noiembrie 2019 11:23
acum le-am pus la macerat cand vor fi gata o sa le pozezLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email