Tocanita din carne de porc
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Pe o asa vreme ce mancare era sa fac? Tocanita cu mamaliguta! E potrivita pentru vremea rece de la Cluj (ieri au fost 3 grade si a nins) si cum aveam toate ingredientele cumparate nici nu a trebuit sa-mi scot nasul din casa... brrr nici nu aveam chef sa fac asta, batea un vant... parca venea direct din Siberia, m-am congelat toata de la lucru pana acasa desi fac doar 5 minute pe jos.
Adaosul de harissa de la sfarsit nu se incadreaza in reteta traditionala romaneasca, dar am folosit-o in loc de boia iute daca tot mi-am preparat un borcanel mic special pentru ciorbe si tocanite.
Ingrediente
600 gr carne de porc (ceafa)
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingurita vegeta de casa macinata
80 ml bulion
1 lingura pasta de ardei dulce (din cea ungureasca)
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 varf lingurita pasta de ardei iute (harissa)
2 linguri de ulei
2 fire patrunjel
- Se taie carnea de porc cubulete. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajeste carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.
- Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie bine, tot cam 10 minute, de data asta la foc mediu.
- Adaugam usturoiul strivit si dupa 1 minut stingem cu 1 cana de apa si adaugam vegeta. Lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute.
- Adaugam pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (cimbru, sare, piper) si inca 1 cana cu apa. Fierbem cu capac pentru cca 30 minute, la foc mediu.
- In ultimele 5 minute adaugam harissa, gustam de condimente si mai adaugam daca e cazul. Cand e gata presaram patrunjel tocat.
* in loc de harissa puteti adauga putina boia iute sau chili pudra o data cu cimbrul, doar cat sa fie usor picanta tocanita - Serviti calda cu mamaliguta sau piure.
Prajim carnea
Adaugam ceapa
Stingem cu apa si vegeta de casa
Pasta de ardei
Fierbem cu restul condimentelor
Tocanita din carne de porc
Comentarii (156)
Ultimele comentarii
Maria Petre acum 6 ani - 3 Decembrie 2017 08:42
Este foarte gustoasa tocsnita.Osan Nicoleta acum 6 ani - 8 Aprilie 2018 11:24
Ce cantitati de legume ,carne si apa pot folosi la prepararea unei ciorbe a 40 de portii?Ioana acum 6 ani - 9 Aprilie 2018 09:03
daca inmultesti reteta asta cu vreo 10 o sa ai suficiente portii.Cinca Elena acum 6 ani - 12 Aprilie 2018 15:53
Delicioasa. Super! =P~ :)Roberto george acum 5 ani - 15 Februarie 2019 13:33
Pentru un nepriceput ca mine a iesit perfect,ma simt mandru de mine :) :) ;)Viorica N. acum un an - 3 Aprilie 2023 15:10
Pasta ungureasca de ardei e doar SARE GOALA - nu mai vreau asa ceva !Ioana acum un an - 3 Aprilie 2023 15:23
Desi mie mi se pare ok si gustul celei din comert, vara asta o poti prepara acasa dupa reteta de aici: [link] si iti garantez ca e grozava cu gustul ardeilor copti... se pastreaza mult si bine la congelator.Oana acum 11 luni - 29 Decembrie 2023 16:31
Cea mai buna!!!!!Super gustoasa,nu am avut pasta de ardei si am inlocuit cu ardei rosu proaspat ?Ioana acum 11 luni - 2 Ianuarie 2024 10:10
Sa-ti fie de bine, Oana!Ioana acum 11 luni - 3 Ianuarie 2024 13:20
Ce interesant, azi ma uitam peste statisticile de anul trecut si aceasta este reteta cea mai vizitata in 2023!!!!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email