Batoane de ciocolata si unt de arahide
Retete desert Retete de post Retete simple
Post-run snack pentru alergatorul meu preferat, care a terminat ieri semi-ul in 1 ora si 54 minute. Bravo tuturor participantilor si organizatorilor maratonului Wizz de la Cluj. In fiecare an e din ce mai multa lume si mai frumos. Vremea a tinut cu noi, iar peisajul a fost la fel de exuberant si colorat ca si alergatorii.
Reteta asta este una simpla, fara coacere, plina numai de lucruri delicioase. Unde mai pui ca poate fi usor personalizata.
Ingrediente
250 gr ciocolata neagra (50% cacao; maruntita cu cutitul sau sub forma de fulgi/bobite)
250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de padure, caju, migdale)
50 gr unt gras (82% grasime; sau unt de cocos pentru varianta vegana/de post)
1/4 lingurita scortisoara macinat (optional; sau alte arome)
3 linguri sirop de artar (sau miere; sau alt indulcitor de genul acesta)
200 gr amestec de nuci, seminte si fructe uscate (fulgi mici de ovaz, stafide, merisoare, smochine, curmale sau alte fructe uscate; migdale feliate; amestec granola cumparata)
Portii: aprox. 8
- Se topesc pe abur ciocolata maruntita, untul taiat cubulete si untul de arahide. Vasul in care sunt ingredientele sa fie cu fund gros si sa nu ajunga in apa care formeaza aburul, astfel incat topirea sa se faca lent, ca sa nu se strice ciocolata. Se amesteca de cateva ori dupa ce ciocolata incepe sa se topeasca.
- Se ia vasul de pe abur si se adauga indulcitorul ales treptat. Adaugati cate o lingura, amestecati si gustati. Adaugati pana e pe gustul vostru de dulce (am pus 3 linguri sirop artar). Nu adaugati zahar, nici chiar zahar pudra, nu se va topi complet in amestec.
- Turnati amestecul topit peste amestecul crocant (nuci, seminte, fructe uscate maruntite daca e cazul). Adaugati scortisoara. Amestecati pana la omogenizare.
- Ungeti o tava de chec cu un strop de ulei si tapetati-o cu folie de plastic. Turnati amestecul in tava, nivelati. Trageti marginile foliei deasupra si mai nivelati cu mana.
- Introduceti tava la frigider minim cateva ore, pana se intareste.
- Cand doriti sa feliati scoateti tava cu 10 minute inainte ca sa revina la temp camerei, se va felia mai usor si mai frumos. Se taie felii de aprox. 2-3 cm. Batoanele se invelesc individual in folie. Se pastreaza la frigider, dar se servesc la temperatura camerei.
Ingredientele topite pe abur
Se amesteca cu bucatile crocante
Se niveleaza in tava de chec
Se feliaza dupa intarire
Comentarii (9)
aura acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 12:05
O sa incerc. ;)Anne acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 18:26
Yummy!Trebuie sa incerc. Am inceput running acum cateva luni.
O adaug la liste mea maaaaaaare de retete post sport.
Multumesc
Ioana acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 18:31
Hey, Anne, e super! Cum merge alergarea, cum te simti?Anne acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 18:57
Ma simt super bine acuma. Cat de greu a fost la inceput :(In paralel fac putin de HIIT (asta este foaaaarte greu, voi muri). Sa te dau o idea despre acest lucru [link]
Am pierdut 9 kgs pana acum mai am 6 si gata!!!
Te pup
Ioana acum 6 ani - 17 Aprilie 2018 11:37
Excelent, Anne. Asta da vointa!!! Mie Insanity mi s-a parut foarte greu, dar intr-adevar rezultate HIIT-urilor se vad cel mai repede. Iti tin pumnii pentru restul kg, nu mai e mult :) Obiceiul sanatos a fost facut, trebuie doar sa-l mentii de acum.Anne acum 6 ani - 17 Aprilie 2018 13:59
Multumesc Ioana!O zi cat mai frumoasa.
Pupici
Elena acum 6 ani - 20 August 2018 20:35
Cam cat rezista in frigider, ca am facut si eu dar cam multa? Se poate congela? F buna.Ioana acum 6 ani - 21 August 2018 09:51
nu am congelat batoanele, dar dupa ingrediente nu vad niciun motiv ca sa nu le poti congela. poti congela felii si scoti doar cat ai nevoie.Ioana acum 6 ani - 21 August 2018 10:06
a, si la frigider rezista destul de mult... sigur 2 saptamaniLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email