Bulgur cu naut
Retete garnituri Retete fara gluten Retete rapide
Mi-a fost dor de bulgur. L-am amestecat cu chorizo si naut, ca sa imi reaminteasca de aromele Seviliei.
E o reteta care poate fi usor adaptata pentru post, doar caliti nautul in putin ulei in care adaugati putina boia dulce si un varf de cutit boia afumata. Asta in locul uleiului de chorizo...
Ingrediente
200 gr bulgur mare
250 gr naut fiert (vezi aici cum se fierbe nautul; puteti folosi si naut din conserva)
1 ceapa medie
1/2 ardei kapia rosu
1/2 ardei kapia verde
1 lingurita rasa oregano uscat
2 linguri ulei (de masline)
3-4 fire patrunjel
Ulei de chorizo
100 gr chorizo
200 ml ulei de masline neutru (sau alt ulei neutru la gust)
1 foaie de dafin
Portii: 5
- Uleiul de chorizo se poate pregati din timp si se pastreaza in frigider si o saptamana. Iese mai mult ulei decat e necesar in aceasta reteta, dar e atat de bun incat se poate folosi ca si condiment pentru salate, supe creme, omleta etc.
Se pune chorizo taiat bucati si uleiul intr-un robotsi se mixeaza pana chorizo se rupe bucatele mici. Se pune totul, plus foaia de dafin, intr-o tigaie mai mica si se incalzeste usor. Se muta uleiul intr-un vas cu capac (borcan) si se pastreaza la frigider. Daca doriti il puteti strecura, va rezista mai mult la frigider, dar mie imi place sa las bucatile de chorizo in ulei, se vor aduna oricum pe fundul vasului, si sa le mai folosesc in unele retete impreuna cu uleiul. - Bulgurul se fierbe in multa apa cu sare doar 10 minute. Se scurge de apa si se adauga sare dupa gust.
* in aceasta reteta se foloseste bulgur mare care necesita fierbere, nu din cel fin care se prepara prin inmuiere - Cat fierbe bulgurul, caliti legumele.
Intr-o tigaie nu foarte larga se adauga uleiul si se calesc la foc mic ceapa si ardeii taiati cubulete mici. Presarati sare. Incercati sa le lasati sa se inmoaie cat mai bine (undeva intre 15-20 minute) tinand focul mic si amestecand din cand in cand. Nu lasati legumele sa se rumeneasca. La final adaugati oregano si amestecati. Turnati legumele (puteti retine uleiul daca vreti sa fie mai dietetica mancarea) peste bulgur. - In aceeasi tigaie adaugati 1 lingura de ulei de chorizo si nautul. Presarati sare si rasniti piper negru. Prajiti nautul in ulei doar cateva minute, pana se infierbanta. Turnati nautul cu tot cu ulei peste bulgur.
- Amestecati bine bulgurul, nautul si legumele. Verificati de sare. Adaugati patrunjelul tocat fin. E bun cald sau la temperatura camerei. E o garnitura buna pentru orice fel de carne (pui, porc, peste).
Comentarii (1)
ionas florin acum 5 ani - 16 Noiembrie 2019 09:06
Sarut mana. Ma bucur mult ca sunteti din nou pe NET. V-am simtit lipsa. Asteptam noutati. Trebuie sa fie o ......explicatie , nu ?????!Sper ca sunteti OK ?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email