Ciuperci Portobello la cuptor cu piure de fasole
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de post
Au iesit super gustoase ciupercile facute dupa reteta lui Ottolenghi! De cand am vazut reteta, am stiut ca o sa-mi placa—are arome mexicane pe care le iubesc. Sunt perfecte pentru o masa vegetariana plina de gust.
Ingrediente
Ciuperci la cuptor
6-8 ciuperci Portobello
400 ml ulei de masline
2 linguri pasta de rosii
1/2 lingura coriandru macinat
2 lingurite rase chimion macinat
1 ardei iute rosu
10 catei medii de usturoi
1 ceapa medie
1/2 ardei Chipotle uscat
Piure de fasole
2 conserve de fasole (de 400 gr; sau 500 gr fasole alba fiarta de voi)
sare, piper negru
- Intr-o tava mare (aprox 40 x 25 cm) in care ciupercile intra pe un singur strat, usor distantate unele de altele, se toarna uleiul, pasta de rosii, coriandrul si chimionul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.
- Se presara in tava cateii de usturoi curatati, ceapa taiata in 6 pe lungime, ardeiul iute taiat felii si ardeiul chipotle inmuiat inainte in apa fierbinte.
- Se aseaza ciupercile cu piciorusul in jos. Se presara generos sare peste toata tava.
- Se acopera ciupercile cu hartie de copt si se apasa marginile ca sa fie sigilat continutul. Se aseaza capacul pe tava sau folie de aluminiu daca nu aveti capac.
- Se coc ciupercile la 170C timp de 1 ora. Se scoate capacul si hartia de copt si se mai lasa 20 minute.
- Se scot ciupercile pe un platou larg. Se scot 2 linguri de ulei aromat din tava intr-o craticioara in care veti prepara piureul de fasole.
- Se mixeaza solidele din tava in blender pana aveti o pasta, apoi se toarna la loc in tava. Se pune tava pe plita si se aduce la fierbere. Cand sosul din tava fierbe, asezati ciupercile in sos si lasati sa fiarba impreuna cam 2 minute. Gustati de sare.
- Pentru piureul de fasole: se mixeaza fasolea cursa pana obtineti o pasta cat mai fina. Daca doriti, puteti trece pasta printr-o sita ca sa fie super fina.
- Turnati pasta de fasole in craticioara in care ati retinut uleiul aromat de la pasul 6. Condimentati cu sare si piper negru si incalziti totul la foc mediu, amestecand mereu (dureaza doar cateva minute, cat sa fie piureul fierbinte).
- Intindeti piureul pe platoul de servire. Deasupra asezati ciupercile. Picurati cat sos doriti. Restul de sos se poata pastra la frigider si folosi la alte retete. Sunt bune calde sau reincalzite.
Comentarii (3)
Sorina acum 3 saptamani - 29 Octombrie 2024 19:10
Buna!Oare e corect: 400 ml ulei de masline? Pare foarte mult.
Ioana acum 3 saptamani - 30 Octombrie 2024 10:07
Si eu m-am intrebat asta cand am vazut reteta prima data, dar e corect.La 6-8 Portobello ai nevoie de o tava mare, a mea are 40 x 25 cm. Daca torni uleiul vei vedea ca de abia ai grasime de un deget in tava. Plus, la final, folosesti doar cat doresti din sos, restul se poate refolosi, e tare gustos. Mi-a ramas o cana de sos, mare parte ulei.
Ioana acum 3 saptamani - 30 Octombrie 2024 10:30
Acum am realizat ca sosul asta e similar ca utilitate cu sosul de ceapa care se foloseste la noi la fasolea batuta... faci mai mult, dar iti pui cat vrei. Ciupercile nu absorb grasime, nu se simt uleioase la final.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email