Condiment turcesc
Retete condimente Retete turcesti
Condiment turcesc pentru tocanite de legume sau carne, pentru carnea de vita sau miel la gratar, pentru chiftele sau kebab de vinete / de pui, pentru pilafuri, mancare de pastai, spanac cu carne tocata.
Ingrediente
1 lingura boia dulce
1 lingura piper negru macinat
1 lingura chimion (cumin) macinat
1 lingura menta uscata sfaramata
1/2 lingura coriandru macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cardamom macinat
Portii: 30 gr
- Se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcan inchis. Se foloseste cu incredere.
Comentarii (22)
Ultimele comentarii
STOICA MARTA-DIANA acum 9 ani - 20 Februarie 2015 09:07
unde se gaseste cardamon?Ioana acum 9 ani - 20 Februarie 2015 09:36
am vazut si la Kaufland, macinat, la plic.Gabriela Muller acum 9 ani - 14 Martie 2015 07:20
Ioana, am respectat cantitatii indicate dar totusi culoarea nu e rosie, ci maroniu, predomina condimentele inchise la culoare...chiar am pus boia in plus (condimentul meu preferat asa ca nu pot sa dau gres) si nu arata ca in poza ta...Ioana acum 9 ani - 14 Martie 2015 09:01
gabriela, condimentul meu are culoarea caramizie, ca si caramizile clasice. diferenta poate veni din culoarea condimentelor folosite, inclusiv a boielei tale. daca e rosu mai inchis se va inchide si mai tare cand adaugi restul condimentelor. daca e rosu aprins va iesi mai mult in evidenta.de exemplu am acasa seminte de fenicul macinate din doua surse si au culoare total diferita: cele macinate de mine sunt maroniu-verzui, iar cele cumparate gata macinate sunt verde-fistic.
cred ca de aici vine diferenta de culoare.
Mariana acum 8 ani - 7 Iunie 2016 22:42
De la cardamom se foloseste numai semintele din pastaie sau macinam totul cu tot cu pastaie? Multumesc.Ioana acum 8 ani - 8 Iunie 2016 10:14
doar bobitele din interior se macina. daca doresti poti pastra pastaile sa le adaugi cand infuzezi smantana sau lapte pentru deserturi.Mariana acum 8 ani - 8 Iunie 2016 16:56
Multumesc frumos!M acum 6 ani - 29 Martie 2018 05:13
Puteti adauga condimentul sumac in special la sosuri pentru shaorma :)Noemi acum 5 ani - 12 Aprilie 2019 17:47
Puteti sa imi spuneti numele condimentului? Numele turcesc va rog daca il stiti.Marius acum 5 ani - 7 Octombrie 2019 19:02
Poate fi folosit la marinarea unui porcusor pentru a fi pregatit la rotisor? Sau daca nu o alta recomandare va rog. MultumescLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email