Cuib de viespi
Retete aluaturi Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete romanesti
Din acelasi aluat de cozonac, am facut sambata si acest cuib de viespi. Sunt foarte bune la micul dejun cu o cana de lapte. E un bonus pentru Simona si Monika care voiau cozonacul cu nuca si stafide. In acesta forma, fetelor puteti adauga ce doriti!
Ingrediente
400 gr faina alba
40 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
Umplutura
100 gr zahar
150 gr unt
100 gr nuca macinata
scortisoara (optional)
Sirop
150 ml apa
100 gr zahar
- Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
- Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
- In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora. - Pentru umplutura se freaca untul cu zaharul. Se macina nuca.
- Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de 30 cm x 50 cm.
- Se unge foaia cu untul frecat cu zahar. Se presara deasupra nuca. Daca doriti puteti presara putina scortisoara macinata sau/si o mana de stafide inmuiate in apa calduta/rom.
- Se ruleaza foaia pe latura mare. Se taie felii de cca 3 cm.
- Se aseaza feliile intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) de 26 cm diametru. Asezati-le la distanta unele de altele sa aiba loc sa creasca.
* eu am facut doar 1/2 portie de aluat, asa ca am folosit o tava mai mica, de 20 cm diametru - Bagati tava intr-o punga de plastic si lasati la crescut 30-40 minute.
- Dati tava la cuptor la 180C pentru 20 minute.
- Pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul la foc mediu pana zaharul se topeste.
- Dupa 20 minute, scoateti tava din cuptor si cu o pensula de silicon ungeti cuiburile cu siropul fierbinte. Dati tava iar la cuptor pentru inca 15 minute. Scoateti-o iar si ungeti inca o data cu sirop. Mai lasati 5 minute la copt.
Aluatul intins uns cu unt si nuca
Rulam
Taiem felii
Feliile in tava
Cuibul crescut
Comentarii (33)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 19 Aprilie 2012 16:55
sterg eu poza si o poti adauga la reteta corecta.in curand vei putea sa le si stergi :)
mariana acum 12 ani - 18 Noiembrie 2012 15:52
Buna ioana..crezi ca ar iesi bine daca as pune o budinca de vanilie si stafide???am mancat combinatia asta si imi place,dar imi este frica ca o sa se arda crema..ce parere ai?Ioana acum 12 ani - 18 Noiembrie 2012 16:42
gasesti aici tarte cu crema de vanilie: [link] si aici niste briose cu crema de vanilie: [link]poate te inspira la combinatia ta.
mariana acum 12 ani - 19 Noiembrie 2012 12:39
Daaaa.briosele le-am facut si sunt delicioase.imagineaza-ti ca eram insarcinata in luna a7a si cand am vazut poza si am citi ingredientele m-am si apucat de facut...mai tarziu,in timpul 'operatiunii' am realizat cat de elaborioasa este toata treaba.concluzia:le-am copt pe la 1noa pt ptea =P~ ..dar a meritat pt ca sunt extraordinare ;) ..dalinutza acum 12 ani - 26 Noiembrie 2012 19:04
Sambata am facut si eu aceasta reteta.A fost un deliciu dar mi-au iesit destul de crocante cuiburile de viespi.Oare care este motivul?oricum prajiturica este exceptionala!karina acum 11 ani - 7 Martie 2013 15:04
te lingi pe degete :) tu faci cele mai bune cuiburi de viespi iti dau nota FB dar mai vorbim ceau Ioana ;) ;) ;) ;) ;)Mihaela acum 11 ani - 8 Noiembrie 2013 15:00
Foarte, foarte buni!!!I-am "prestat" aseara s oricat m-am ambitionat sa nu gust nu am putut sa ma abtin....mai rau,nu m-am putut opri numai la unul...Sunt pacatosi de buni!=P~
DianaDiana acum 9 ani - 25 Septembrie 2015 11:08
Cuiburile acestea sunt excelente .Reteta e perfecta! De fiecare data ies parca mai bune si mai bune :) :) ;) =P~
Dorel Susan acum 8 ani - 23 Aprilie 2016 18:18
Ioana multumesc pentru aceasta minunata reteta !!!Ioana acum 8 ani - 24 Aprilie 2016 12:11
cu drag Dorel, sa-ti fie de bine!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email