Cum aleg un ananas
Ne place ananasul foarte mult, in stare cruda mai ales dar il folosesc si in deserturi. Iarna cumparam cam 2 bucati pe saptamana, asa ca am ajuns sa cunosc toate semnele unui ananas bun. Iata pasii pe care-i urmez cand aleg un ananas.
- Vizual: incep prin a ma uita la culoarea ananasului. Se vede ca in partea de jos este mai galbui decat spre varf. Acea dunga galbena trebuie sa existe, insa cu cat dunga urca mai sus cu atat ananasul e mai copt, deci e mai dulce. Alegeti-l in functie de gustul vostru. Probabil daca sunteti diabetic, veti prefera un ananas cu dunga galbena mai mica, ca sa nu aiba prea multe zaharuri.
Ma uit apoi la frunze, ele trebuie sa fie cat mai verzi si proaspete, sa nu fie foarte uscate.
Verific sa nu aiba mucegai sau zone lovite. - Olfactiv: miros ananasul, mai ales baza. Trebuie sa se simta clar miros de ananas proaspat si usor dulceag. Daca nu simt nimic, nu-l cumpar. Daca miroase a fermentat sau mucegai, iar nu-l cumpar.
- Tactil: pipai ananasul mai ales in zona galbuie. Trebuie sa fie ferm, doar usor moale sub degete. Daca e foarte moale, se simte zemos, nu-l cumpar, e prea copt.
- Testul frunzei: se smulge o frunza din varf, chiar din centru. Daca iese usor, ca si cand ar fi fost doar infipta acolo, ananasul e copt.
Pun ananasul in cos, asigurandu-mi astfel un desert care usureaza digestia, are efect antiinflamator si detoxifiant, combate celulita. Este ideal sa fie consumat mai ales crud, dupa o masa mai "grea".
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
Ioana acum 10 ani - 21 Ianuarie 2014 13:35
gata, le-am sters. o sa scriu si despre altele (mai multe informatii si retete).miorel acum 10 ani - 21 Ianuarie 2014 16:18
multumesc pentru sfaturi nu stiam deși imi place ananasul.Am cumparat si chiar l am nimerit bun .OlgaS acum 10 ani - 21 Ianuarie 2014 19:08
Multumim pentru sfaturi! Ferice de cei ce pot manca fructe dupa masa, eu una, mai devreme de o ora - doua dupa ce-am mancat, nici nu indraznesc sa ma uit la fructe, ca fermentez de numa. Dar dupa aceea, cu drag, mananc si fructe.Mari Ana acum 10 ani - 21 Ianuarie 2014 20:43
Se recomanda sa nu se manance fructe imediat dupa masa, sa fie lasat stomacul sa-si faca treaba. Intre mese insa, e binevenit un fruct, iar ananasul proaspat are o aroma deosebita, intr-adevar. Si noua ne place. :)Simona acum 10 ani - 21 Ianuarie 2014 22:36
Niste ponturi foarte utile, multumesc, Ioana. Eu il pipaiam, il miroseam si...cam atat... de multe ori am luat plasa... :-&Ioana acum 10 ani - 22 Ianuarie 2014 08:17
sunt de acord cu fructele dupa masa, si eu patesc asta de la mere. insa ananasul are bromelaina, o enzima care ajuta la digerarea proteinelor si e recomandata dupa mesele grele cu carne, ca sa se reduca timpul de digerare. daca il folositi in alte scopuri, poate fi consumat oricand in timpul zilei.Ioana acum 10 ani - 22 Ianuarie 2014 08:21
Simona, trebuie ca pe urmatorul sa il alegi bine, azi va ademenesc cu un desert cu ananas.Pipa Buburuza acum 10 ani - 2 Mai 2014 22:59
Multumesc pt. sfaturi :)Mirela acum 7 ani - 20 Ianuarie 2017 10:45
Multumesc din nou, Ioana! Cu ajutorul indicatiilor tale si filmuletului am ales si curatat un ananas delicios! :) Urmatoarea pe lista e salsa de azi de avocado si ananas.Ioana acum 7 ani - 20 Ianuarie 2017 13:16
ha, ti-am zis! multe lucruri sunt mai usoare decat par.neapart sa o faci! avocado si ananasul sunt dintre legumele si fructele care nu prea acumuleaza pesticide. dintre produsele de import sunt chiar safe.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email