Enchiladas cu pui
Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui Retete simple
Un preparat mexican care se face mai ales cu resturile de la fripturile de pui si un sos de rosii picant.
Eu am preparat acum sosul folosind rosii din conserva, dar daca e sezonul rosiilor puteti folosi doar rosii proaspete si daca la sfarsit sosul vi se pare putin acid il dregeti fie cu putin zahar, fie cu un cubulet de unt.
M-am abatut putin de la reteta originala deoarece se folosesc foi de tortilla care se gasesc si la noi in supermarketuri, dar mie imi par putin acre asa ca am folosit lipii mici pe care le-am despartit in doua sa fie mai subtirele rulourile. Dar promit sa invat sa fac foile de tortilla in casa si sa execut reteta asa cum trebuie :) Si branza cheddar portocalie care ar trebui folosita nu se gaseste la noi, cel putin nu la Cluj, asa ca am folosit Gouda, insa puteti pune orice cascaval.
Ingrediente
Umplutura
resturi de carne de pui gatita
sau
2 bucati piept de pui (aprox. 400 gr)
1 ceapa mica
2 catei ustruroi
sare, piper
Sos de rosii
1 conserva rosii fara piele (de 400 gr)
3 rosii medii bine coapte
1 ceapa
2 catei usturoi
sare, piper
1 lingura condiment mexican picant
chili pudra (optional)
cascaval
3 lipii mici (sau 6 foi tortilla)
- Daca nu aveti carne de pui gata gatita, tocati ceapa si usturoiul marunt, iar pieptii de pui ii taiati felii mari. Se pun toate la prajit intr-o lingura de ulei, condimentand doar cu sare si piper. Cand carnea de pui e rumena pe ambele parti se scoate din tigaie si se desface fasii subtiri. Ceapa si usturoiul care au ramas in tigaie se arunca.
- Sosul: se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate marunt, iar cele din conserva sfaramate cu furculita. Se lasa pe foc 5 minute, nu trebuie sa scada foarte mult. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingura din amestecul mexican. Daca doriti mai iute puteti sa adaugati chili pudra, cate o jumatate de lingurita, pana e pe gustul vostru.
- Am despartit lipiile in 2 ca sa obtin foi mai subtiri, usor de rulat
- Fiecare lipie am trecut-o prin tigaia cu sos, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti cu sos. Am pus carne de pui la un capat si am rulat. Rulourile le-am asezat inghesuit intr-o tava termorezistenta si apoi am turnat restul de sos.
* Daca vreti ca sosul sa fie mai fin il puteti mixa in blender sau trece printr-o sita si apoi il turnati peste rulouri. - Am ras cascaval deasupra si am dat la cuptor 10 minute la 200C, pana se topeste putin branza.
Pregatim carnea de pui
Calim ceapa si usturoiul
Sosul picant
Condimentul mexican
Trecem lipia prin sos
Punem carnea de pui pe lipe si rulam
Rulouri in tava
Turnam sosul peste rulouri
Razuim branza deasupra
Enchiladas cu pui
Comentarii (34)
Ultimele comentarii
daniela acum 12 ani - 30 Ianuarie 2012 22:24
buna,te rog, unde ai gasit pe net boia afumata?
Ioana acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 08:49
pe amazon sau ebay gasesti sigur. eu am cautat "spanish smoked paprika" .varga veronica acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:17
mmmmm....ce bn arata ;) ;) =P~ =P~ =P~ =P~Edith acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:40
Arata bineee! :)Daniela, gasesti smoked paprika de la firma Bart aici: [link]
Ioana, poti elimina linkul daca nu vrei sa apara pe site :)
Ioana acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:55
merci Edith! nici nu stiam ca cei de la Bart au si boia afumata.daniela acum 12 ani - 2 Februarie 2012 22:22
buna seara !!!multumesc mult fetelor pentru ajutor
sa va tina dumnezeu sanatoase si fericite ca sa ''ne mai faceti '' delicii !!
va pup si o seara frumoasa !!!
Deea Dede Deea acum 12 ani - 17 Aprilie 2012 13:24
E minunata reteta, am facut'o si e delicioasa, nu e o reteta care sa iti cada greu la stomac, e usoara.Super bun:)AnaMaria acum 12 ani - 18 Iulie 2012 00:23
E prima data cand iti scriu desi nu e prima reteta de pe site- ul tau din care m- am inspirat! Dar reteta asta mi s- a parut atat de diferita si de gustoasa incat a trebuit sa iti spun: multumesc frumos, pentru ca exista acest blog si pentru ca iti rupi din timpul tau si ne impartasesti constant idei noi!mihaela acum 12 ani - 20 Septembrie 2012 22:49
a iesit delicioasa reteta. am facut-o cu restul de carne de la pulpe facute la cuptor. ne place foarte mult cum a iesit. sigur se va mai repeta, mai ales ca e simpla si intotdeauna imi ramane carne cand prepar!Maria-Cristina Damian acum 8 ani - 5 Iulie 2016 22:34
Foarte buna! Astazi doream sa gatesc ceva doar cu ce aveam prin frigider, si cum erau doar doua bucati de piept de pui, iar prietenul meunu e prea prieten cu felul asta de carne, mai, mai ca m-am descurajat. Dar m-a salvat Ioana, ca de obicei. A infulecat pe nerasuflate doua bucati!!! Multumim Ioana!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email