Inele crocante de ceapa
Retete gustari (snack) Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
In general aceste inele se prepara folosind un aluat de clatite prin care se trece ceapa si apoi se prajesc in ulei incins, dar astfel ele absorb mult ulei si rezulta o mancare foarte grasa si grea. Aceasta varianta e mai "light" si inelele ies mult mai crocante.
Ingrediente
3 cepe mari
3 linguri faina alba
3 linguri malai
2 linguri mac
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita sare
lapte batut
ulei pentru prajit
Portii: 3-4
- Se curata cepele si se taie felii rotunde de cca 0.5cm. Se desfac inele din felii, folosind doar primele 4-5 inele din fiecare felie fiindca sunt mai mari.
* restul de ceapa se patreaza la frigider, intr-o punga, pentru alte mancaruri - Se pun inelele intr-un bol si se acopera cu lapte batut. Se lasa 15-30 minute la frigider.
- Se incinge bine mult ulei intr-o tigaie.
- Se amesteca restul ingredientelor intr-o farfurie lata. Se trec inelele de ceapa pe ambele parti prin amestecul de faina. Se pun in uleiul incins pentru cca 1 minut, pana devin aurii.
- Se scot cu o paleta si se pun pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de ulei.
- Se servesc imediat langa un bol de sos de lapte batut pe post de dip.
Taiem ceapa si desfacem rondele
In lapte
Dam ceapa prin faina
Prajim in ulei
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
chocolatte acum 15 ani - 3 Octombrie 2009 23:00
buna, in cazul in care vreau sa-ti scriu cateva retete care sunt sigura ca o sa-ti placa =P~ cum ti le pot scrie :) ?Ioana acum 15 ani - 4 Octombrie 2009 10:26
poti sa-mi scrii la adresa de mail: ioana at e-retete punct rodeea elena acum 14 ani - 9 Martie 2010 12:57
am laut notite si o sa incerc...mie ,oricum imi face impresia k ,esti chiar tare...bravo si ..tu ne ajuti sa fim mai bune bucatarese...bravo,bravo,bravo... ;) :p =P~ :)andreea acum 13 ani - 5 Decembrie 2010 11:05
eu am incercat inele de ceapa cu bucatele de portocala prajita in uleiul ramas dupa prajirea inelelor. a iesit o combinatie excelentaCarmen acum 13 ani - 8 Noiembrie 2011 23:28
Prestate asta seara, foarte bune, nu a mai ramas nimic :)monika acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 11:36
oare ae merge facute rondelele de ceapa cu aluatul de bere de la dovlecei?Ioana acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 11:43
sigur ca da! aluatul merge la orice leguma vrei sa o pregatesti panemonika acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 13:49
super :)Leiyla acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:07
Cat lapte batut sa folosim ? Ai o cantitate anume sau e mai mult "ochiometric" :pIoana acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:20
pui lapte batut doar cat sa acopere ceapa. e doar pentru marinare deci nu conteaza daca scapi mai mult. nu am dat cantitate fiindca asta depinde un pic de vasul folosit.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email