Inele crocante de ceapa

Retete gustari (snack) Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Inele crocante de ceapa

In general aceste inele se prepara folosind un aluat de clatite prin care se trece ceapa si apoi se prajesc in ulei incins, dar astfel ele absorb mult ulei si rezulta o mancare foarte grasa si grea. Aceasta varianta e mai "light" si inelele ies mult mai crocante.

Ingrediente

3 cepe mari
3 linguri faina alba
3 linguri malai
2 linguri mac
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita sare
lapte batut
ulei pentru prajit

Portii: 3-4

  1. Se curata cepele si se taie felii rotunde de cca 0.5cm. Se desfac inele din felii, folosind doar primele 4-5 inele din fiecare felie fiindca sunt mai mari.
    * restul de ceapa se patreaza la frigider, intr-o punga, pentru alte mancaruri
  2. Se pun inelele intr-un bol si se acopera cu lapte batut. Se lasa 15-30 minute la frigider.
  3. Se incinge bine mult ulei intr-o tigaie.
  4. Se amesteca restul ingredientelor intr-o farfurie lata. Se trec inelele de ceapa pe ambele parti prin amestecul de faina. Se pun in uleiul incins pentru cca 1 minut, pana devin aurii.
  5. Se scot cu o paleta si se pun pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de ulei.
  6. Se servesc imediat langa un bol de sos de lapte batut pe post de dip.

Taiem ceapa si desfacem rondele

Taiem ceapa si desfacem rondele

In lapte

In lapte

Dam ceapa prin faina

Dam ceapa prin faina

Prajim in ulei

Prajim in ulei

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

chocolatte  acum 15 ani - 3 Octombrie 2009 23:00  

buna, in cazul in care vreau sa-ti scriu cateva retete care sunt sigura ca o sa-ti placa =P~ cum ti le pot scrie :) ?
 

Ioana  acum 15 ani - 4 Octombrie 2009 10:26  

poti sa-mi scrii la adresa de mail: ioana at e-retete punct ro
 

deea elena  acum 14 ani - 9 Martie 2010 12:57  

am laut notite si o sa incerc...mie ,oricum imi face impresia k ,esti chiar tare...bravo si ..tu ne ajuti sa fim mai bune bucatarese...bravo,bravo,bravo... ;) :p =P~ :)
 

andreea  acum 13 ani - 5 Decembrie 2010 11:05  

eu am incercat inele de ceapa cu bucatele de portocala prajita in uleiul ramas dupa prajirea inelelor. a iesit o combinatie excelenta
 

Carmen  acum 13 ani - 8 Noiembrie 2011 23:28  

Prestate asta seara, foarte bune, nu a mai ramas nimic :)
 

monika  acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 11:36  

oare ae merge facute rondelele de ceapa cu aluatul de bere de la dovlecei?
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 11:43  

sigur ca da! aluatul merge la orice leguma vrei sa o pregatesti pane
 

monika  acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 13:49  

super :)
 

Leiyla  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:07  

Cat lapte batut sa folosim ? Ai o cantitate anume sau e mai mult "ochiometric" :p
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:20  

pui lapte batut doar cat sa acopere ceapa. e doar pentru marinare deci nu conteaza daca scapi mai mult. nu am dat cantitate fiindca asta depinde un pic de vasul folosit.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...