Maioneza cu usturoi
Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa Retete din Spania
Este alba, pufoasa si dupa ce sta la frigider devine ca un mousse de ciocolata alba. Aceasta varianta spaniola de aioli este perfecta cu aripioarele KFC, peste cartofii prajiti, cu crochete de peste etc. Va puteti juca cu gustul ei folosind diferite tipuri de ulei (de floarea soarelui, de masline) sau adaugand diferite verdeturi.
Reteta am primit-o cadou de sarbatori de la matusa Marioara, cea care ne-a ajutata si cu reteta de salata de icre.
Ingrediente
2-3 catei mari usturoi
100 ml lapte gras (rece)
200 ml ulei
6 fire patrunjel
sare
- Intr-un mojar striviti cateii de usturoi cu putina sare mare. Adaugati incet, ca la maioneza, 4 linguri de ulei pana obtineti o pasta de usturoi.
* puteti sari peste acest pas si sa adaugati usturoiul strivit direct in blender, doar ca atunci gustul de usturoi va fi mai intepator - Puneti pasta in vasul blenderului vertical. Adaugati laptele si restul de ulei.
- Mixati cu blenderul vertical, miscandu-l usor de sus in jos, cca 3 minute, pana obtineti un sos cu o consistenta asemanatoare unei smantani groase.
- Adaugati patrunjelul tocat si dregeti de sare daca e cazul. Mai mixati un pic cu blendrul sa se distribuie patrunjelul.
- Turnati maioneza obtinuta intr-un borcan si dati la frigider peste noapte. Maioneza se va mai ingrosa cat sta la rece.
Maioneza cu usturoi
Comentarii (26)
Ultimele comentarii
Andra acum 12 ani - 16 Aprilie 2012 16:08
Foarte buna si foarte alba.E un sos minunat care merge cu aproape orice.Eu l-am pus pe ciuperci pane!Am incercat odata o maioneza din pufuleti dar nu a iesit atit de buna.Mai astept si altele! :)Ioana acum 12 ani - 16 Aprilie 2012 18:43
ai dreptate, e minunata! poate fi folosita in orice vrei sa dai un gust fin de usturoiCris Mocan acum 10 ani - 30 Mai 2014 22:09
super ideealina acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 20:43
merge si cu blenderu?Ioana acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 20:45
da, sigur, numai sa faci o cantitate suficinta cat sa fie amestecata de blenderul tau.alina acum 9 ani - 4 Decembrie 2014 21:50
multumesc frumosJrr Larisa C. Florentina acum 9 ani - 30 Iunie 2015 18:52
E minunata si superba!! :) ;) =P~ :pGabriela acum 5 ani - 22 Noiembrie 2019 08:37
Foarte buna! Cat timp poate fi pastrata la frigider?Ioana acum 5 ani - 22 Noiembrie 2019 15:41
4-5 zile sigur e ok, nu are ou, asa ca nu e chiar asa sensibila ca maioneza clasica.Gabriela acum 5 ani - 26 Noiembrie 2019 13:35
Multumesc. Zile bune cu inspiratie! Pentru ca sunteti o "inspiratie" ?.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email