Oua umplute cu ton

Retete aperitive Retete cu ou Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete de Pasti Retete rapide Retete simple

Reteta Oua umplute cu ton

Fiindca ne-am indragostit de salata de ton London, am transformat-o si in umplutura pentru oua. Si daca ar fi sa aleg intre cele clasice si acestea, acestea cu ton ar conduce detasat ;)

Am aplicat si sfatul dat de Ildi pentru a curata ouale mai usor, adica sa le sparg coaja inainte de a le pune in apa rece. Ildi a functionat! S-au curatat foarte usor si fara sa se rupa nici unul. Multam fain!

Ingrediente

10 oua

Umplutura

1 conserva de ton (de 160 gr)
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)
1 castravete murat (micut)
2 lingurite rase mustar
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
2 fire patrunjel
sare, piper
2 linguri maioneza

  1. Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapa coaja (pentru a se decoji mai usor) si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor.
  2. Se taie ouale in doua pe lung si se scot galbenusurile.
  3. Scurgeti bine conserva de ton.
    * eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
  4. Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
  5. Intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru umplutura plus 5 galbenusuri de la ouale fierte si condimentati cu sare si piper. Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie. Adaugati maioneza si amestecati bine pana se omogenizeaza.
  6. Se umplu adanciturile oualor cu aceasta pasta si se decoreaza cu capere sau felii de ardei murati.

 

Comentarii (39)

 

Ultimele comentarii

Roxana  acum 11 ani - 15 Martie 2013 18:19  

sunt bune si delicioase de te lingi pe degete =P~ :) :)
 

Elena  acum 10 ani - 14 Aprilie 2014 21:24  

Buna Ioana, am o intrebare: in poza se vede si ceva alb in mijloc, sub ardei sau capere, e cumva maioneza sau ce este?
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Aprilie 2014 07:57  

da, am decorat si cu putina maioneza.
 

kyka  acum 9 ani - 27 Ianuarie 2015 09:25  

Buna
eu cind fierb oua pun si o linguria de sare in apa si la curatat ies super nu e chinui si nici ciufulite nu ies
Apropo reteta super am sa fac de paste....bravo mai astept sa vad si altceva
poop o zi buna
 

Mariana  acum 9 ani - 19 August 2015 11:30  

Buna Ioana,
oare a-i putea sa adaugi si o poza cu produsul finit la listarea retetei? Ar fi de mare ajutor sa am reteta tiparita impreuna cu poza.
Retetele tale sunt minunate si pozele arata foarte bine!
 

Ioana  acum 9 ani - 19 August 2015 11:34  

sigur, pot pune si o varianta de printare cu poza. in curand...
 

Mariana  acum 9 ani - 19 August 2015 11:40  

Multumesc!
 

Oana   acum 8 ani - 23 Decembrie 2015 14:37  

Super reteta! Multumesc Ioana. Pe fetita mea o cheama tot Ioana si iubeste tonul, dar nu poate manca maioneza, deci aceasta reteta a fost super pentru ea. Sarbatori fericite si multa Lumina si Iubire in sufletele tuturor oamenilor de pe Pamant! Poate vom ajunge ziua in care nu va mai muri nimeni in razboi sau in atentate teroriste. Doamne ajuta!
 

Marin  acum 7 ani - 22 Noiembrie 2017 08:06  

"Adaugati maioneza"Care maioneza?De unde maioneza ?
 

Ioana  acum 7 ani - 22 Noiembrie 2017 11:16  

cele 2 linguri, sunt trecute pe ultima linie la ingrediente.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...