Pizza turceasca

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Pizza turceasca

Aluatul de paine frantuzeasca este unul dintre cele mai bune pe care le-am incercat pana acum. Mai bun chiar decat cel de pizza care pana ieri era in top. Cand am format painicile si am simtit cat este de usor de modelat, fara a opune rezistenta sub mainile mele mi-am zis ca o pizza ar fi ideala pentru el. Si au iesit aceste pide delicioase. Merg foarte bine acompaniate de un pahar de ayran.

Ingrediente

1/2 portie aluat de paine frantuzeasca (sau aluatul preferat de pizza din 250 gr faina)

Umplutura

250 gr carne tocata trecuta de doua ori prin masina de tocat (de miel sau vita)
1 ceapa mica
1 ardei gras verde mic
1/2 legatura patrunjel
2-3 frunze menta (optional)
1 lingurita sare
1 lingurita boia
1/2 lingurita piper
1/4 lingurita chimion (cumin)
1 lingurita rasa oregano uscat
3 linguri passata
1 lingura rasa pasta de ardei (din cea ungureasca am folosit)
1 lingura ulei

Bucati: 2

  1. In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt pana se inmoaie.
  2. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca, cca 10 minute. Se scurge grasimea din tigaie.
  3. Se da focul la mic si se adauga toate condimentele. Se amesteca bine. Se adauga apoi passata, pasta de ardei, patrunjelul si menta tocate fin. Se amesteca bine si se stinge focul.
  4. Aluatul se taie in doua bucati egale.
  5. Pe masa de lucru data cu faina se intinde cu mainile din fiecare bucata (aluatul e foarte usor de lucrat) cate o foaie lunguiata. Se pune pe fiecare jumatate din umplutura, lasand marginile libere.
  6. Se ridica marginile usor peste umplutura, astfel incat sa avem o forma de barcuta (vezi poza 3).
  7. Se da pizza in cuptorul preincalzit la 240C pentru cca 15 minute.
  8. Este mai buna calda, dar se poate consuma si rece.

Umplutura

Umplutura

Blatul

Blatul

Formam pizza

Formam pizza

Pizza coapta

Pizza coapta

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 13 ani - 31 Ianuarie 2011 14:28  

aici este reteta de aluat frantuzesc: [link]
 

Domnica  acum 13 ani - 17 Mai 2011 11:52  

buna, e cumva pide-ul turcesc? mai merge foarte bine cu crema de branza si verdeata. arata foarte bine
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Mai 2011 16:35  

da, e pide
 

alina  acum 12 ani - 26 Februarie 2012 14:10  

concediile mi le fac in turcia si de fiecare data cand ajung la hotelul cazat ma uit dupa aceeasta minunatie este fantastica are un gust unic dar are multe sortimente nu numai cu carne mie imi place cea cu carne? stie cineva gasesc si aici in bucuresti la restaurantele cu specific turcesc sau arabesc
 

daniela brinzaru  acum 12 ani - 20 Iulie 2012 09:13  

;) m am uitat pe site ul tau arata super bravooo
 

antodivers  acum 11 ani - 18 Ianuarie 2013 07:53  

Da,foarte buna.Mancam in Eforie Sud in 2010.Era si cu branza-jumatate branza -jumatate carne vita.
=P~
 

niculescu beatrice  acum 11 ani - 3 Martie 2013 18:44  

E a doua oara cand incerc s-o fac si nu stiu cum sa fac ca marginea care vine adunata peste carne sa ramana pe carne.. la cuptor, se desface ca o floare.
Multumesc
 

Ioana  acum 11 ani - 4 Martie 2013 09:12  

ai folosit aluatul indicat de mine sau un alt aluat de pizza?
 

niculescu beatrice  acum 11 ani - 4 Martie 2013 11:56  

Prima data nu, am folosit un alt aluat, acum am facut aluatul de la painea frantuzeasca.. arata exact ca in poza cand am bagat in cuptor. Apoi lateralele s-au ridicat, pizza mea a aratat ca un "U" . Se poate ca una din cauze sa fie ca am cuptor pe gaz si desi arata pe buton ca am 240 de grade, in realitate sa nu fie atat ? Adica sa n-o ia atat de repede focul incat sa nu aiba timp sa se desfaca ? A durat si mai mult pana s-a facut.. cam 25 de min am tinut-o pe cel mai de jos raft.
Multumesc tare mult :)
 

paprika  acum 10 ani - 2 Ianuarie 2014 17:21  

incercati cu carne de porc vedeti cit e de bun
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...