Pulpe de pui la cuptor - fragede si aromate

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete la cuptor

Reteta Pulpe de pui la cuptor - fragede si aromate

Nimic nu aduce familia la masa mai repede decat mirosul unei tavi mari de pulpe de pui rumenite la cuptor! Fragede, suculente si pline de aroma, aceste pulpe se gatesc lent, pana cand carnea se desprinde usor de pe os, iar pielea devine aurie si crocanta. O reteta simpla, dar cu gust de acasa, perfecta pentru un pranz de duminica.

Reteta este de la acelasi Julius Roberts a carui pagina de Instagram ma face sa imi doresc sa ma mut la tara, sa cresc legume si gaini, cu toate ca acum sunt 100% dependenta de oras, dar cu visul asta rustic in suflet.

Ingrediente

2 kg pulpe de pui (mix inferioare si superioare, cu os)
3 catei de usturoi
100 gr iaurt grecesc
1 lingura ulei de masline

Condiment pentru pulpe de pui

2 linguri fulgi de chili
2 linguri seminte de chimion (sau 2 lingurite chimion macinat) 
2 linguri seminte de fenicul 
2 linguri oregano uscat
20 gr fulgi de sare Maldon

Portii: 6

Cum se prepara pulpe de pui la cuptor - fragede si aromate

  1. Pentru condiment se pun semintele de fenicul si chimion intr-un mojar si se piseaza cat de fin puteti (sau se pot macina in masina de cafea). Se adauga restul ingredientelor si se mai piseaza doar un pic ca sa se omogenizeze totul.
  2. Pulpele se pun intr-un bol si se amesteca cu uleiul, iaurtul, usturoiul strivit si tot condimentul. Se maseaza bine carnea cu acest amestec.
  3. Se aseaza pulpele intr-o tava larga care merge la cuptor. Pulpele sa intre pe un singur strat, chiar daca sunt unele langa altele, doar sa nu fie suprapuse.
  4. Se coc in cuptorul preincins la 220C timp de 30 minute, pana sunt rumene deasupra. Se ung pulpele cu lichidul lasat in tava.
  5. Se scade temperatura la 150C si se mai lasa 20 minute. Se ung iar pulpele cu lichidul lasat in tava.
  6. Se opreste cuptorul, dar se lasa pulpele inca 30 minute inautru, se vor fragezi foarte tare.
  7. Sunt bune reincalzite. Le reincalzesc rapid in Air Fryer, timp de 5 minute la 200C. Le-am servit cu cuburi de cartofi dulci copti sau sfecla rosie fiarta si acest sos de iaurt cu tahini si lamaie care mi-a ramas de la kebab.

Comentarii (3)

 

Misha  acum 6 zile - 9 Octombrie 2025 15:56  

Multumesc de reteta! O intrebare: ce program folosesti, normal cu caldura sus-jos sau cu ventilatie etc.? Intreb pentru ca de obicei timpii din retete sunt considerabil mai mari la mine. Merci!
 

Misha  ieri - 14 Octombrie 2025 11:48  

Intre timp am executat si-au iesit foarte bine cu temperatura recomandata, fara ventilatie. Merci de reteta, vreau sa incerc si cu alte combinatii de condimente.
 

Ioana  ieri - 14 Octombrie 2025 13:53  

Vai Misha am citit mesajul cand nu eram logata si apoi am uitat sa iti raspund. Scuze! Deci, folosesc programul sus-jos fara ventilatie daca nu este specificat altfel in reteta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...