Rulada de curcan cu prune uscate si bacon
Retete aperitive Retete cu carne de curcan Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun
Un "mezel" aspectuos preparat in casa, pentru platoul tau de aperitive.
Ingrediente
1/2 piept de curcan (1 lob)
felii subtiri de bacon (jambon, speck; in jur de 300gr)
sare
Umplutura
200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)
100 gr prune uscate
50 gr bacon afumat
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 varf cutit cuisoare macinate
1/2 lingurita cimbru uscat
50 ml vin rosu sec
1 lingura ulei
sare, piper
Bucati: 8
- Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele taiate fasii si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.
- Se lasa amestecul de mai sus sa se racoreasca 5 minute apoi se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
- Se taie pieptul de curcan in 5 felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 8 bucati. Presarati feliile de carne cu putina sare.
- Asezati pe fiecare felie de carne cate 1 lingura buna de umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.
- Asezati cate 2-3 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.
- Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 20 minute, apoi mutati cuptorul pe grill si rumeniti-le 2-3 minute.
- Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.
Batem carnea felii subtiri
Ceapa si baconul calite
Adaugam prunele si vinul
Umplutura pentru rulouri
Asezam umplutura pe carne si rulam
Rulam apoi in bacon
Rulouri
Rulouri coapte in cuptor
Comentarii (27)
Ultimele comentarii
Bianca acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 06:28
Multumesc mult Ioana.M-am tot gandit eu ce sa fac langa. Ma gandeam sa servesc rulada cu sosul de portocale de la reteta ta de "Piept de pui cu cartofi piure, spanac sote si sos de portocale' si cu o salata de spanac si nuci (care are in dressing si suc de portocale). :) Crezi ca ar merge?
Trebuie sa gatesc 14 rulade pt 10 adulti si 2 copii. Cat ar trebui sa le las la cuptor? Sa dublez timpul de coacere la 40 min si 6 min sub grill?
Astept raspuns. :) Pa.
Ioana acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 18:17
M-am tot gandit la combinatia ta si mi s-a parut ca e ok ce ai propus dar pentru asta ar trebui sa schimbi un pic umplutura, sa scoti afumatura si usturoiul. poate si ceapa. doar sa condimentezi cu arome mai dulci (cuisoare, ienibahar) umplutura de carne. asta ca sa mearga cu aromele delicate din salata propusa de tine si sosul de portocale. ce zici?Bianca acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 00:38
Este o propunere perfecta Ioana. O sa scot afumatura si usturoiul. Multumesc mult.In legatura cu timpii de coacere, e ok daca dublez minutele pt 14 rulade? Suntem 12 dar vreau 2 sa le gust inainte de a le servi sa fiu sigura ca sunt facute. :)
Ma gandeam sa pregatesc carnea si umplutura in rulouri seara ca in ziua de Craciun doar sa le pun la cuptor.
Ioana acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 09:38
bianca, de ce sa dublezi timpul, tu cresti doar numarul ruladelor nu grosimea lor, nu? eventual cateva minute in plus caci se vor incazi un pic mai incet fiind mai multe, dar nu mai mult. dublu e deja prea mult, vor iesi uscate. oricum daca ai doua de test, nu ai de ce sa-ti faci griji. doar sa le asezi spatiate in tava care merge la cuptor, sa nu se "abureasca" una de la alta.Bianca acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 11:49
Ai dreptate Ioana. Multumesc mult de sfaturi. Sa ai parte de un Craciun deosebit alaturi de cei dragi! BiancaIoana acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 11:56
si tu! iti doresc sa-ti iasa cele mai bune rulade!Diana acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 20:21
Ce zici, Ioana, ar merge oare sa fac reteta asta cu pulpa de curcan? MultumescIoana acum 9 ani - 2 Septembrie 2015 09:35
sigur ca da, Diana.Dana acum 8 ani - 11 Septembrie 2016 22:01
Buna ziua IoanaAs vrea sa incerc reteta dar fara bacon la rulare. Pot sa las rulourile doar cu pieptul de curcan sau trebuie sa le strang cu ata? In cazul acesta temperatura si timpul de copt raman aceleasi?
Multumesc anticipat.
Am incercat o gramada de retete de pe site-ul tau. Imi plac tare mult. Chiar acuma imi pregatesc meniul pentru urmatoarea luna si 90 % este cu retetele de la tine.
Felicitari pentru aceasta munca depusa. Si felicitari pentru descrierea frumoasa a locurilor de vacanta / escapade. L-am citit pe ultimul (casa Cincsor) si m-am transpus in timp si loc. Multumesc. O zi buna!
Ioana acum 8 ani - 12 Septembrie 2016 10:09
Dana, da, ideal ar trebui legate ca sa-si pastreze forma la copt. daca nu, macar niste scobitori in zona de sigilare sa nu se desfaca.Timpul si temperatura raman aceleasi.ma bucur, multumesc pentru sustinere!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email