Spaghete cu scoici
Retete din Italia Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
A inceput sa-mi fie dor de mare...
Ingrediente
300 gr spaghete
1 kg scoici (vongole)
4 catei usturoi
50 ml vin alb sec
1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust)
1/4 legatura patrunjel
3 frunze mari de busuioc
1 lingura suc de lamaie
3 linguri ulei masline
Portii: 3
- Scoicile se tin in apa rece cu putina sare pana aveti nevoie de ele. Se spala jub jet de apa si apoi se verifica fiecare (cele deschise se arunca). Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
- Intr-o oala mare se pun pastele la fiert cu multa apa si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie larga se inchinge uleiul si se caleste usturoiul pana devine usor auriu si incepe sa miroasa. Se adauga fulgii de chili si se mai caleste totul 10 secunde. Se adauga jumatate din patrunjelul tocat si scoicile. Se adauga vinul. Se da focul la mare, se amesteca bine si cand continutul tigaii incepe sa fiarba se pune capacul. Se fierbe inabusit timp de 3 minute. Se scutura tigaia de 2-3 ori in acest timp. Se verifica scoicile, sa fie toate deschise larg. Se ia capacul de pe tigaie cand sunt complet deschise. Cele care nu s-au deschis nu se mananca.
- Se strecoara scoicile.
- Sucul de pe ele se pune inapoi in tigaie, se adauga sucul de lamaie si se lasa la fiert pana scade la jumatate.
- In acest timp, daca doriti, puteti scoate carnea, lasand doar cateva in cochilie, pentru decor. Eu am curatat jumatate din scoici.
- Cand sosul a scazut, se adauga scoicile inapoi in tigaie. Se adauga pastele scurse si restul de patrunjel si busuioc tocat. Se amesteca bine timp de 1 minut, astfel incat pastele sa absoarba sosul. Se gusta de sare si se adauga daca e nevoie.
- Se servesc imediat.
Scoicile inabusite s-au deshis
Scoicile inapoi in sosul redus
Comentarii (6)
Gavrila Matild acum 11 ani - 2 Iulie 2013 13:14
La ingrediente nu ai specificat cantitatea de vin :) mersi de retete te urmaresc in fiecare zi,sporIoana acum 11 ani - 2 Iulie 2013 13:16
am completat, merci!Cori Cj acum 7 ani - 8 Iunie 2017 09:46
De unde sa iau vongole? Ai gasit in Metro?Vreau sa fac scoici in week-end si parca nu as vrea midii (doar midii am gasit la plasa)...
Ioana acum 7 ani - 8 Iunie 2017 09:51
da, de la Metro iau vongole.sa le mirosi cand le cumperi, cand iti aduce plasuta! daca nu miros a apa de mare ci fishy, sa mai astepti, oricum ai drum des pe langa Metro... in ultima vreme am sesizat des ca vand produse care nu sunt proaspete. poate a fost de vina iarna, cand nu se cumpara atata peste... dar oricum fii atenta.
Cori Cj acum 7 ani - 9 Iunie 2017 12:45
Da da.. multumesc mult! (retinusem tot de la tine -cred ca la ceva reteta cu midii- sa cer din spate :):):) )Sa stii ca am luat crap salbatic de la ei saptamanile trecute si majoritatea marfii (expusa) mi-a dat impresia ca este de proasta calitate..
Am uitat sa iti spun atunci vineri..oooooooo si cate mi-am mai amintit acasa ca nu am povestit =P~
Ioana acum 7 ani - 9 Iunie 2017 13:41
asa e, e statuta. in ultimele luni m-am limitat la pastravul de la Gilau.intr-un an se aduna prea multe de spus, trebuie sa ne intalnim mai des.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email