Visine in sirop pentru iarna
Retete cu fructe Retete de Muraturi si Conserve
Visinele mele "imbatate" sunt la borcan. Le folosesc pentru clatite, langa piureul de castane, langa felii de chec si acum am adaugat si o reteta noua de tort cu visine, care asteapta cumintel sa fie incercat.
Ingrediente
Varianta 1
1 kg visine
300 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
40 ml rom
40 ml bourbon (brandy, coniac)
Portii: 2 borcane de 370 ml
Varianta 2
3 kg visine
1 kg zahar
4 aspirine
Portii: 6 borcane de 370 ml
- Pentru ambele variante se incepe prin a spala visinele. Se curata apoi de samburi.
- Se acopera cu zahar si se lasa sa stea la temperatura camerei peste noapte. Amestecati de 2-3 ori in ele pentru a se topi zaharul mai usor. A doua zi veti vedea ca visinele sunt acoperite de propriul suc.
- Cand zaharul este topit complet aveti cele doua optiuni: fie adaugati romul, bourbonul si amestecati bine, fie sfaramati aspirinele si le adaugati in sirop amestecand bine.
- Se spala borcanele si se dezinfecteaza tinandu-le in cuptor la 200C pentru 15 minute. Dupa ce se racoresc se umplu cu visine peste care se toarna sirop cat sa le acopere si se infileteaza bine.
- Se pastreaza in camara racoroasa. Ideal, se deschid dupa cel putin o luna, pentru a avea timp sa se dezvolte gustul.
Comentarii (33)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 18 Iunie 2012 12:24
eugenia, te refereai la sterilizare dupa ce ai umplut borcanele? nu, nu mai fac asta, doar le sterilizez la cuptor inainte. scuze, am inteles gresit.olga acum 11 ani - 21 Iunie 2013 11:07
Draga Ioana,Eu nu gasesc reteta de tort cu visine.
In ce categorie se afla?
Multumesc frumos.
Ioana acum 11 ani - 21 Iunie 2013 11:30
olga, nu am facut tortul :p tare greu mi se leaga torturile de mana...olga acum 11 ani - 21 Iunie 2013 12:07
Multumesc,Esti tare draguta. Eu cautam ca disperata.
Am sa astept pana o sa postezi un tort delicious.
Multumesc frumos.
ramona acum 11 ani - 25 Iunie 2013 22:43
am si eu o intrebare lasam si siropul care se formeaza in cele 24 de ore in care tinem visinele la rece? sau il aruncam? cand le punem cu alcool ma refer :)...nu am mai facut niciodata si nici nu ma prea pricep...o seara buna
Ioana acum 11 ani - 26 Iunie 2013 13:14
se pastreaza siropulirina acum 11 ani - 12 Septembrie 2013 11:06
Buna, Ioana ! Am pus si eu visine in sirop cu alcool, iar acum , intamplator am observat ca s-au bombat capacele, semn ca este presiune in borcane. Nu stiu ce sa fac. Ai vreo idee ?Ioana acum 11 ani - 12 Septembrie 2013 14:27
chiar nu-mi dau seama ce ar trebui sa faci... dupa cum ai descris pare ca au fermentat fructele, iar mie nu mi s-a intamplat asa ceva ca sa-ti spun cum trebuie procedat in continuare. si eu fac varianta cu alcool, doar mama face cu aspirina. daca banuiala mea e corecta, cred ca ti-a iesi un fel de visinata...irina acum 11 ani - 12 Septembrie 2013 19:39
Exact asta mi-a iesit. O visinata.olga acum 10 ani - 21 Decembrie 2013 17:06
Draga Ioana,Cum as putea afla daca cineva are o reteta de tort cu visine?
Multumesc frumos
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email