Vita cu piper verde
Retete din Franta Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita
Odiseea antricotului de vita cumparat sambata continua cu vita in sos de piper verde. A fost un pranz rapid pentru noi. Am adaugat doar cate 2 cartofi natur alaturi.
Ingrediente
500 gr antricot de vita (pe care l-am taiat in 3 felii perpendicular pe fibra)
1 ceapa mica
3 linguri vin rosu/alb sec
100 ml supa de vita concentrata (sau 10 cuburi concentrat de vita preparate in casa)
3 linguri smantana dulce pentru gatit
1 lingurita rasa mustar
1 lingura piper verde boabe in saramura
1-2 linguri ulei
sare
- Se incinge foarte bine uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se prajesc feliile de antricot cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mare. Se scoate carnea pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calda.
- In tigaie se pune ceapa tocata marunt si se prajeste la foc mediu pana se rumeneste un pic. Se stinge cu vin.
- Se adauga supa de vita si se lasa sa fiarba 1 minut.
- Se adauga smantana, mustarul si piperul verde boabe. Se lasa sa fiarba inca 1 minut, ca sa se ingroase un pic sosul. Se adauga sare dupa gust.
* daca doriti mancarea mai picanta striviti o parte din boabele de piper inainte de a le pune in sos - Se adauga carnea in sos, impreuna cu sucul pe care l-a lasat in farfurie. Se stropesc feliile de carne cu sos si deasupra. Se lasa pe foc inca 1 minut, sa se incalzeasca impreuna.
Piper verde in saramura
Carnea fripta
Sos cu piper verde
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
Fatoom Al acum 12 ani - 28 Noiembrie 2012 14:00
Cu ce se poate inlocui vinul in cazul prepararii carnii de vita?Ioana acum 12 ani - 28 Noiembrie 2012 14:03
cu ce poti inlocui vinul in aceasta reteta? cu coniac. sau nu pui nimic daca nu doresti alcool.mihaela acum 11 ani - 1 Iulie 2013 13:25
Ioana, tu de unde cumperi carnea de vita? de la supermarket sau de la o anumita macelarie? Sa-ti spun de ce. Este a 3 oara cand incerc sa fac friptura de vita si iese talpa. o singura data a fost super frageda. sunt convinsa ca e de vina carnea... adica prea batrana. De asta te intreb... cum sunt eu sigura ca e carnea tanara? Am citit si cum se incearca carnea inainte sa o cumperi... si tot felul de chestii... si degeaba. Nu am noroc la carne de vita ... Ma gandesc ca poate ai tu vreun secret dupa care cumperi. Serios. Ma dispera. Si eu si al meu sot suntem innebuniti dupa carne de vitel si .... fiasco total.Ioana acum 11 ani - 1 Iulie 2013 13:29
ce bucata de carne cumperi pentru friptura? nu doar cat e de tanar animalul conteaza ci si sa folosesti bucata potrivita.eu cumpar vita/vitel de la Cora sau macelaria Cosm Fan (fac comanda si se livreaza carnea in magazinul de prezentare); si Metro (cand nu gasesc in celelalte doua, dar e mai scumpa, fiind de import)
mihaela acum 11 ani - 1 Iulie 2013 17:19
Eu am luat de la Carrefour si de la Auchan. Am luat pulpa.Ioana acum 11 ani - 2 Iulie 2013 09:00
asta e problema... pulpa nu este cea mai indicata pentru fripturi de genul asta. o poti pune in tocanite, ciorbe si alte mancaruri pe care le fierbi/inabusi multe ore. la fripturi recomand antricotul, muschiuletul, steak bavette, cotletul de vitel... la fiecare reteta de pe site este specificata partea de vitel sau vita pe care am folosit-o. daca le respecti, vei obtine cele mai bune mancaruri cu vita. adio talpa! la magazinele de unde ai cumparat stiu ca oferta de vita e limitata, de aceea prefer Cora.mihaela acum 11 ani - 2 Iulie 2013 10:46
Multumesc. Ma reorientez la Cora si Metro. Dau de veste la prima friptura de vita reusita. Pana atunci, ma laud cu ciorbele (evident marca e-retete).Ioana acum 11 ani - 2 Iulie 2013 10:52
La metro, pentru ciorbe/tocanite, am gasit niste coaste de vita foarte bune, carnoase. ti le recomand daca le gasesti. sunt delicioase. imi plac mai mult chiar decat rasolul.Dana acum 9 ani - 25 Ianuarie 2015 13:04
Cat de important este acest piper verde? care este diferenta intre piper verde si piper alb? Eu am gasit in casa niste piper alb...si niste piper the toate culorile, banuiec diferite tipuri de piper. Cat de diferit - sau in ce consta diferenta intre aceste tipuri colorate de piper? merciIoana acum 9 ani - 27 Ianuarie 2015 09:24
diferenta sta in cat de iute e piperul (cel negru e cel mai picant, cel alb cel mai putin picant) si aroma foarte diferita. eu prefer piperul negru si verde ca aroma. cel alb e cel mai putin preferat. cel rosu imi place in anumite combinatii (chiar si in deserturi), mai ales ca da si culoare frumoasa.se obisnuieste sa se foloseasca piper verde in aceasta reteta pentru ca iuteala e medie si are o aroma grozava care merge cu vita (si cu rata dealtfel). fiind in saramura e mai moale, mai placut cand il rontai.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email