Acadele cheesecake cu ciocolata

Retete cu branza Retete desert Retete pentru copii Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Acadele cheesecake cu ciocolata

Pentru copiii cuminti, Mos Nicolae aduce acadele delicioase. Sigur nici adultii nu se vor da inapoi de la ele.

Am folosit reteta injumatatita de Cheesecake Paradis (eu asa-l numesc fiindca de la Paradis am aceasta reteta minunata). Bilele de cheesecake sunt destul de moi si pufoase asa ca trebuie sa le modelati destul de mici ca sa stea pe bat, cam cat bomboanele Raffaello si apoi trebuie congelate ca sa le trageti mai usor in ciocolata. Dupa ce le-ati dat prin ciocolata le pastrati la frigider, nu mai e nevoie sa le tineti la congelator.

Puteti face combinatii folosind ciocolata alba, neagra si cu lapte si sa presarati cu bombonele colorate ca sa le faceti cat mai atractive pentru copii... sunt mai sanatoase si mai bune decat acadelele de cumparat.

Ingrediente

450 gr crema de branza Philadelphia
100 gr smantana
150 gr zahar
2 oua
1 lingura faina (aprox. 30 gr)
1 esenta vanilie
300 gr ciocolata preferata
bombonele decorative

Bucati: aprox 30

  1. Bateti cu mixerul crema de branza cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Adaugati smantana si faina si mixati rapid.
  2. Adaugati cate un ou pe rand mixand bine dupa fiecare.
  3. Puneti compozitia in vas termorezistent (de 18cm diametru) pe care-l asezati intr-o tava cu apa. Dati la cuptor la 170C pentru 45 minute.
    * daca coaceti cheesecake-ul in baie de abur nu va crapa deasupra
  4. Lasati sa se raceasca si apoi acoperiti cu folie si dati la frigider pentru minim 4 ore sau chiar peste noapte.
  5. Luati cu o lingurita sau cu lingura de inghetata portii din cheesecake si modelati bile cu mainile umede.
  6. Dati la frigider bilele cam 2-3 ore.
  7. Infigeti cate un betisor de plastic sau betisoare de lemn pentru frigarui in fiecare bila pentru a obtine acadele si dati bilele la congelator cateva ore sa se intareasca.
  8. Topiti ciocolata in microunde sau pe abur.
  9. Treceti bilele congelate prin ciocolata si apoi presarati rapid (ciocolata se intareste repede din cauza ca bilele sunt reci) cu bombonele decorative.
  10. Asezati acadelele cu capul in jos pe o farfurie si pastrati la frigider pana in momentul servirii.

Cheesecake inainte de a intra la cuptor

Cheesecake inainte de a intra la cuptor

Cheesecake copt

Cheesecake copt

Formam bile din cheesecake rece

Formam bile din cheesecake rece

Punem betisoare

Punem betisoare

Dam acadelele congelate prin ciocolata si bombonele

Dam acadelele congelate prin ciocolata si bombonele

Acadele cheesecake cu ciocolata

Acadele cheesecake cu ciocolata

Comentarii (39)

 

Ultimele comentarii

anaa  acum 14 ani - 8 Iulie 2010 17:09  

buna! sunt la inceput cu gatitul si nu ma prea pricep, dar mi se pare simpla. este bine daca pun cheesecake-urile intr-un vas ena? si apoi in alceva in apa? multumesc anticipat pentru ajutor ! :D
 

ene catalina  acum 14 ani - 13 Noiembrie 2010 18:24  

Ioana, sune mi te rog cam cate bomboane ies din compozitie...ma gandeam sa fac de ziua baiatului meu,cu siguranta vor fii incantati invitatii
 

ene catalina  acum 14 ani - 15 Noiembrie 2010 12:17  

am citit mai cu atentie si am vazut
 

Ioana  acum 14 ani - 15 Noiembrie 2010 12:22  

chiar acum voiam sa-ti raspund :)

vezi ca este ceva glazura de ciocolata de la Dr Oetker, o sa fie mai usor de glazurat bomboanele cu ea decat cu ciocolata topita. din pacate, cand am facut eu bomboanele astea nu stiam de glazura...
 

ene catalina  acum 14 ani - 27 Noiembrie 2010 10:57  

multumesc mult
 

ioana  acum 13 ani - 24 Martie 2011 13:52  

Ar trebui sa te hotarasti,le bagam la congelator sau in frigider?In reteta ai scris ca le bagam la frigider apoi ai scris la sfarsit "treceti bilele congelate".....Mie una nu mi-au iesit asa cum ti-au iesit tie.Daca as fi congelat bilele ...poate ca s-ar fi intarit si ciocolata dar asa nici o sansa.S-a lipit de farfurie si cand am vrut sa le desprind...am cam ramas fara o parte de ciocolata iar rezultatul a fost dezastros!Gustul da...e foarte bun dar din pacate nu le pot aseza pe masa pentru musafiri asa ca ...acum va trebui sa fac o alta prajitura!!!!!Pe banii si timpul meu !
 

Ioana  acum 13 ani - 24 Martie 2011 14:11  

acum pe timpul meu iti spun ca trebuia sa fi citit atenta reteta. daca acordai un pic de timp acestui lucru sigur economiseai si bani.

deci (pe timpul meu si pe banii mei fiindca sunt la serviciu ;) ) iti mai scriu o data pasii pe scurt:

- la pasul 4 bagi blatul la frigider -> ca sa potio modela bile

- la pasul 5 modelezi bilele si la pasul 6 le pui la frigider ca apoi la pasul 7 sa poti infige betisoarele in ele...

- pasul 7 -> SCRIE CLAR "dati bilele la congelator cateva ore sa se intareasca."

si apoi e clar... le dai prin cioco...
 

Mihaela  acum 12 ani - 15 August 2012 19:41  

Astazi, i-am pregatit fetitei mele de 4 ani aceasta minunata reteta. A iesit super, desi am avut o problema cu topitul ciocolatei, care, in prima faza, s-a intarit. Multumesc pentru retetele minunate. Am incercat si dulceata de afine care a iesit foarte gustoasa.
 

ami  acum 11 ani - 2 Mai 2013 13:49  

buna:)
acum am oprit cuptorul,a crescut foarte mult,dar cum am stins aragazul s-a mai last,nu de tot,e normal asa?
abia astept sa le le termin =P~
paste fericit!!!
 

Ioana  acum 11 ani - 2 Mai 2013 13:59  

e ok, lasa-l sa se raceasca. poate a fost temp. mai mare de a crescut mai mult, dar daca nu e ars deasupra sau crapat e in regula. si chiar daca a crapat un pic, fiindca faci acadele din el, nu-i mare bai.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...