Biscuiti cu piper

Retete din Croatia Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Reteta Biscuiti cu piper

Alaltaieri parca a fost Craciunul in casa noastra. Afara era frig de a pornit centrala si mirosea a nuca prajita si scortisoara in toata casa. Daca fierbeam un litru de vin ma puteam pune in fata ferestrei sa astept sa ninga.

Biscuitii sunt preparati dupa o reteta traditionala croata, se numesc paprenjak, adica biscuiti cu piper si se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

60 gr unt
1 lingurita cu varf untura
250 gr faina
110 gr nuca macinata
60 gr zahar
60 ml miere de albine
1 ou
2 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
2 cuisoare
1 varf bun lingurita piper

Bucati: 22

  1. Se freaca bine untul cu untura pana se fac spuma, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta cu mana pana aluatul se desprinde de pe degete.
  2. Se da forma de rulou, se invarte in folie de plastic si se da la frigider pentru 1-2 ore.
  3. Se taie ruloul felii de 0.5 cm grosime si se coc pe hartie de copt, la 200C pentru 20 minute (dupa 10 minute se intorc).
  4. Se pastreaza in pungi de hartie sau cutii inchise, rezista mult timp. Sunt mai buni dupa 1-2 zile, se fragezesc.

Aluat

Aluat

Rulou

Rulou

Comentarii (7)

 

Mariana  acum 15 ani - 9 Septembrie 2009 22:10  

Cred ca sint deosebiti de deliciosi!Am sa-i fac si eu,mai apoi! =P~
 

elyn  acum 15 ani - 22 Septembrie 2009 13:30  

as incerca si eu...da' nu pot sa-mi dau seama ce gust or sa aiba, se simte puternic gustul de piper, sunt iuti? Multumesc
 

Ioana  acum 15 ani - 22 Septembrie 2009 13:42  

nu se simte gust distinct de piper, dar sunt usor picanti.
 

alina  acum 14 ani - 30 Iunie 2010 23:15  

:-& e naspa rau prajitura asta are gust de condimente cu untura :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-&
 

Adriana  acum 14 ani - 13 August 2010 22:07  

Intr'adevar...pentru cei pretentiosi si ahtiati dupa ciocolata, probabil ca acesti biscuiti nu vor placea. astazi este a doua oara cand folosesc aceasta reteta si va pot spune ca sunt minunati. In loc de piper eu le-am pus, nu doar un varf, ci chiar o lingurita de praf chilli si o lingurita de alte mirodenii iuti. Sunt deliciosi si pot spune ca nu am mai mancat biscuiti asa speciali. Este a doua oara in nici o saptamana cand ii fac. Am primit si cateva comenzi ;)) Asa ca, va sfatuiesc sa-i incercati. Eu le-am adaugat migdale sfaramate in loc de nuca si putin lapte. Si nu le-am pus untura. doar unt. Iar zaharul l-am sfaramat si facut zahar praf. Pofta buna oameni buni!
 

Roxanna  acum 13 ani - 17 Iunie 2011 11:19  

@alina nu este nevoie sa fii nepoliticoasa, daca nu iti place reteta mai bine te abti de la astfel de comentarii

Minunate retete gasesc pe acest site :) imi pare bine ca te-am gasit...te sarut pentru tot ceea ce faci ;) :)
 

Mihaela Baciu  acum 11 ani - 28 Decembrie 2012 22:18  

super super! eu am folosit piper lung in locul celui normal si mi-au placut foarte tare. o sa incerc sa cresc cantitatea de piper pentru o experienta si mai palpitanta:) multumim ioana!!!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...