Biscuiti spritati

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Biscuiti spritati

Iar m-am fraierit :) Biscuitii sunt fini, faramiciosi numai cat trebuie si cu o usoara aroma de lamaie... si eu am facut doar 20 de bucati.

Reteta e preluata fara nicio modificare de aici, de pe siteul lui Leonor unde va puteti clati ochii si cu alte deserturi fabuloase. Am cantarit pana si cele 20 grame de albus ca sa fiu sigura ca ies. In schimb am pus mai multa coaja de lamaie, de la o jumatate de lamaie, nu de la un sfert cum cerea reteta si, chiar si asa, parca mi-ar fi placut o idee mai multa.

Cat despre forma... eu una n-am reusit cu spritul sa fac forme asa frumoase ca in reteta originala, cred ca imi lipseste forta fizica necesara. De abia am facut bastonasele. Stiu ca pe vremuri bunica-mea avea o forma pentru spritat biscuitii care se atasa la masina de tocat. De asa ceva aveam nevoie ca sa fi fost chiar perfecti, dar noh, data viitoare ori apelez la forta lui Radu, ori imi iau o forma din aia.

Ingrediente

125 gr unt la temperatura camerei
50 gr zahar pudra
1 varf cutit sare
coaja razuita de la 1/2 lamaie
1 albus (de la un ou mic; mai exact 20 gr albus daca aveti cu ce cantari ;) )
150 gr faina alba

Bucati: 20

  1. Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga coaja de lamaie si sarea si mai amestecam.
  2. Adaugam albusul si amestecam pana e incorporat.
  3. La final adaugam faina si framantam cu mana pana aluatul e omogen.
  4. Punem aluatul in spritul de patiserie (la care atasam un varf cat mai gros) si formam bastonase (sau alte forme) pe tava acoperita cu hartie de copt.
  5. Dam tava cu biscuiti la frigider minim 1 ora.
  6. Coacem biscuitii la 180C pentru 10 minute. Inchidem focul de la cuptor si mai lasam inauntru vreo 3 minute biscuitii.
    *eu i-am lasat 3 min. in cuptorul stins fiindca mi s-au parut ca mai trebuie sa se faca o idee dupa cele 10 min. de copt, dar pentru siguranta mai bine ii verificati
  7. Cand ii scoatem din cuptor ii pudram cu putin zahar pudra.

Aluat

Aluat

Biscuiti spritati in tava

Biscuiti spritati in tava

Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

roxiS  acum 13 ani - 17 Februarie 2011 10:28  

ioana,daca as incerca sa fac foaie groasa de jumatate de deget,chiar mai mult,si sa-i tai cu forme ar iesi ceva?
spritul meu are capat foarte subtire si nu cred ca ar fi tocmai potrivit sa fac cu el
 

Ioana  acum 13 ani - 17 Februarie 2011 10:36  

e destul de moale aluatul, nu prea poate fi intins, se va lipi. daca nu ai spritz, mai bine fa bile ca si la fursecurile cu [link] si apoi aplatizeaza-le cu fundul unui pahar, pe care il dai cu putina faina daca la primele vezi ca se lipeste.
 

roxiS  acum 13 ani - 17 Februarie 2011 10:39  

mi-ai citit gandurile
si eu ma gandeam la varianta fursecurilor dar am cumparat niste forme frumoase pt fetita mea de 2 ani si ma gandeam sa-i fac cu ele
multumesc de raspuns
 

Crina M.  acum 13 ani - 9 Octombrie 2011 11:26  

Numai ce i-am pus la rece :) mie mi s-a stricat spritzul si a trebuit sa improvizes...am format niste forme lunguiete cu degetele si le-am rasucit un pic sa le dau un pic de forma :) Abia astept sa le pun la cuptor :) Si am facut si eu portie dubla :)
 

Ioana  acum 13 ani - 10 Octombrie 2011 10:57  

cum au iesit?
 

Crina M.  acum 13 ani - 12 Octombrie 2011 08:37  

Ioana, au iesit ff buni :) :) toti de la servici mi i-au laudat :) :) dar data viitoare trebe sa pun mai multa lamaie ca sa le dea aroma mai intensa :)
 

Ioana  acum 13 ani - 12 Octombrie 2011 15:58  

am zis eu ca cer mai multa lamaie! :) deci nu mi se parea doar... ma bucur pentru succes, acum trebuie sa-ti iei un sprit ca sa-i faci mai repede si mai frumosi.
 

VIKY  acum 11 ani - 27 Mai 2013 09:24  

CUMPAR LAMII DE ORI CE FEL BIO SAU NU --LE SPAL BINE CU DEVAL DE VASE --LE LIMEZESC CU MULTA APA RECE --LE RAD --LE AMESTEC CU PUTIN SUC SI ZAHAR --LE PUN INTR-UN BORCANEL INCHIS ERMETIC SI LE PUN IN FRIGIDER --AM TOT TIMPUL COAJA RASA DE LAMIIE --IDEEA O AM DE LA UN OM DRAG MIE CARE AZI NU MAI ESTE --DAR TRAIESTE --PRIN TOT CE FACEA BUN !
 

cera  acum 10 ani - 27 Februarie 2014 23:56  

ioana, pot inlocui zaharul cu banana sau curmale?daca da, ies la fel de faramiciosi?
multumesc anticipat
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Februarie 2014 10:21  

nu am incercat. stiu ca banana face checurile mai moi. dar poate ar merge cu smochine sau curmale uscate facute pasta...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...