Chifle cu ceapa
Retete aluaturi Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Va spuneam alaltaieri despre aceste chifle pe care le-am facut din restul de aluat de la coronita cu spanac si telemea. Sunt foarte bune, moi si daca le tineti intr-o punga sunt la fel de bune si a doua zi. Despre umplutura ce sa zic... e delicioasa, am regretat ca e doar in mijloc. ;)
Ingrediente
Aluat
450 gr faina
210 ml apa calduta
60 gr unt topit
1 plic de 7g drojdie uscata
2 lingurite sare
1 lingura zahar
Umplutura
1 ceapa rosie mare
1/4 lingurita cimbru uscat
1 lingurita rasa mac
1 catel usturoi
1 lingura ulei
sare
Bucati: 6
- Puneti ingredientele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini.
* eu am folosit restul de aluat de la coronita cu spanac si telemea, de aceea am facut doar 4 chifle, din tot aluatul de mai sus ies 6 chifle - Intr-o lingura de ulei caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Puneti si sare. Adaugati usturoiul strivit si cimbrul si mai caliti 1 minut. Adaugati macul si amestecati bine. Lasati la racit.
- Aluatul bine crescut il taiati in 6 bucati egale(taiati aluatul in 3 la inceput si apoi fiecare bucata rezultata iar in 2, asa vor iesi mai egale).
- Din fiecare bucata modelati chifle astfle: luati aluatul in mana si trageti marginile dedesubt pana deasupra aluatul ia forma perfect rotunjita. Asezati chifla cu partea rotunjita in sus pe o bucata de hartie de copt pudrata cu putina faina. Modelati toate chiflele.
- Lasati chiflele acoperite cu o punga, la loc caldut sa se dubleze in volum, cca 1 ora.
- Pe o tava, asezati hartie de copt.
- Luati fiecare chifla si mutati-o in tava respectiva. Se va desumfla usor, dar nu e o problema. In centru apasati cu degetul si faceti un crater cat mai larg. Umpleti craterul cu cate 2 lingurite de umplutura.
- Puneti in cuptorul incins la 220C o oala cu apa pentrua crea abur in cuptor, simuland astfel un cuptor profesionist.
- Dati chiflele la cuptor pentru 15 min.
* o smecherie pentru ca aluatul sa fie rumen: deoarece timpul de coacere e scurt, chiflele ies mai palide, asa ca dati drumul la grill si lasati-le sub grill pentru 1-2 minute, pana se rumenesc usor; in acest timp nu va dezlipiti de langa cuptor, ca sa nu se arda.
Taiem aluatul bucati egale
Formam chiflele si lasam sa creasca
Umplem painicile cu amestecul de ceapa si mac
Comentarii (4)
Ancutza acum 15 ani - 23 Aprilie 2009 12:35
Macul este macinat sau nu? Cred ca o sa fac si eu astazi , dar daca zici ca umplutura este tare buna , trebuie sa ma gandesc la o metoda sa fac chiflele umplute cumva , ca sa fie cat mai multa umplutura... :pAncutza acum 15 ani - 23 Aprilie 2009 12:39
La ingredientele pentru aluat ai scris apa calduta , iar la preparare ai scris lapte , deci?Ioana acum 15 ani - 23 Aprilie 2009 12:52
oops, apa, am corectat. :)macul nu e macinat.
daca vrei mai multa umplutura, intinzi mai mult chiflele, nu faci doar o gaura la mijloc, ci faci o foaie ca si cum ai face o mini-pizza, dar nu asa de subtire. intinzi cu mana, nu cu sucitorul, ca sa-ti ramana marginea un pic mai grosuta.
Ancutza acum 15 ani - 23 Aprilie 2009 19:39
Foarte bune mi-au iesit chiflele si umplutura este buna. MersiLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email