Chiftelute de dovlecei si feta

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Chiftelute de dovlecei si feta

Chiftelute usoare, nu absorb grasime deloc si sunt foarte foarte aromate. Crocante la exterior si cremoase in interior de la branza feta. Ce sa va mai zic de ele... ca le-am pregatit ca si garnitura la bere ;) , ca au disparut intr-o clipita de pe farfurie si ca pe langa bere mai puteti pregati o portie de tzatziki langa ele.

Ingrediente

500 gr dovlecei
150 gr branza feta
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Bucati: 17

  1. Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
  2. Adaugati peste dovleceii scursi feta, ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
  3. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
  4. Modelati bile din compozitia de chiftele.
    * puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti
  5. Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
  6. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.

Dovlecei cu fata, verdeturi si ou

Dovlecei cu fata, verdeturi si ou

Adaugam pesmet si faina

Adaugam pesmet si faina

Modelam chiftelute

Modelam chiftelute

Prajim chiftelutele

Prajim chiftelutele

Chiftelute de dovlecei si feta

Chiftelute de dovlecei si feta

Comentarii (45)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 18 Iunie 2012 10:32  

am experimentat destul de multe snitele si chiftele la cuptor, dar mie nu mi-au placut inca sa le postez. sunt ok daca tii cont ca sunt fara prajeala, dar... mai bine fac dovlecii le gratar sau supa crema decat sa fac un compromis (dar tine cont ca sunt gurmanda si sunt destul de subiectiva, recunosc asta).
 

cristina  acum 12 ani - 18 Iunie 2012 12:00  

salut .as vrea sa te intreb daca se poate face chiftelutele fara brinza feta ?multumesc
 

Pishkot  acum 12 ani - 1 Iulie 2012 00:37  

Ce o fi fost pana acum in mintea mea?de ce oare am facut abia acum aceste minunatii?doamne,sunt delicioase,atat de pufoase si cremoase:)
Multumesc ioana:)
 

ela86  acum 12 ani - 24 Octombrie 2012 14:25  

foarte bune chiftelutele!minunate!acum le-am terminat de facut; am pus branza telemea in loc de feta in compozitie si au iesit super!!!
sunt o fana a blog-ului tau, desi nu vin prea des cu comentarii:D! am experimentat multe din retetele tale, si intotdeauna le recomand!
 

mihaela  acum 12 ani - 28 Noiembrie 2012 17:35  

sunt ff bune aceste chiftelute si cu branza de oaie sau vaca ; eu le fac de mult timp ,dar fara ceapa ; voi incerca si reteta aceasta ; numai bine si reusite in bucatarie !!!
 

olga  acum 11 ani - 26 Mai 2013 15:27  

Multumesc frumos.
 

Gheorghe Sanda  acum 11 ani - 14 Iunie 2013 20:34  

Maine dimineata le fac la prima ora! O sa-ti spun cum au iesit!
 

Sorina  acum 11 ani - 28 Iunie 2013 23:28  

Buna....sunt tentata sa fac reteta,arata destul de imbietor..vreau sa te intreb,cantitatea de dovlecel cum specifici 0,500 gr...este necuratat,sau cantitatea aceasta este dovlecelul razuit si stors?....ms pt rasp.....maine vreau sa pregatesc ....sper sa-mi poti rasp ....numai bine si spor la noi retete:)
 

anca  acum 11 ani - 9 August 2013 17:43  

Buna!am incercat si eu aceasta reteta.esec total!nu a iesit nici moale(am pus multa faina)dar nici tare cat sa ramana bilute.dchiar daca am stat numai cu ochii pe tigaie,au iesit negre,si ceapa a ramas cruda chiar daca am taiat-o marunt.deci concluzia..la friteuza e normal sa iasa asa frumoase si aurii,insa pt tigaie nu prea recomand,prea mult efort si ulei consumat pentru un rezultat nu prea bun.Ioana nu te supara pe mn imi plac retetele tale,mi-au iesit pana acum insa asta nu a fost ok.numai bn! :(
 

Daniela  acum 10 ani - 9 Iulie 2014 22:17  

Sunt prefereatele mele si pentruca am trait multi ani in Grecia aceste chiftele nelipsite din tavernele Grecesti au un mic secret: umplutura nu trebuie sa fie tare doar sa o poti lua cu lingura , iar gustul specific il da Uzo cam 100ml si 100ml bere. Gustul aromei de uzo va fi un pic mentolat iar berea are proprietatea de a le umfla si a le face mai pufoase....incercati si ma veti pomeni.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...