Clatita la cuptor
Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Fiindca vacanta de iarna se apropie si vor fi multe dimineti placute in care veti lua micul dejun cu familia, v-am pregatit aceasta reteta deosebita pentru astfel de momente deosebite.
Reteta este data pentru 1 singura portie si am pregatit-o in tigaia de 15 cm. Daca doriti sa multiplicati reteta, la fiecare ou adaugat adaugati 5 cm la tigaie. Deci la 2 oua veti folosi o tigaie de 20 cm, la 3 oua o tigaie de 25 cm... etc. Cand o scoateti din cuptor, asigurati-va ca toti sunt adunati in jurul mesei ca sa le prezentati clatita umflata. Magia nu dureaza mult, imediat ce o pudrati centrul va colapsa.
Reteta este adaptata dupa cea publicata de Craig Claiborne in 1966 in NY Times.
Ingrediente
1 ou
60 ml lapte
30 gr faina alba
putina coaja de lamaie rasa
1/2 lingura unt
Pentru pudrat
1 lingura zahar pudra vanilat
putina scortisoara
sirop de artar
Portie: 1
- Se incinge cuptorul la 220C cu tigaia in el. Veti folosi o tigaie de 15 cm care merge la cuptor, preferabil de fonta (crusta exterioara va fi mai crocanta). Eu am folosit o tigaie cu maner detasabil, astfel poate fi pusa si la cuptor.
- Se bate oul cu laptele si putina coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se amesteca rapid, doar pana faina nu se mai vede. Nu o mixati mai mult, chiar daca are cocoloase. Aluatul este destul de lichid, e ok asa.
- Se adauga untul in tigaie si se mai lasa la cuptor pana untul se incinge bine.
- Se scoate tigaia din cuptor si folosind o pensula de silicon ungeti si marginile tigaii cu unt. Puneti aluatul in tigaia fierbinte si dati la cuptor.
- Coaceti clatita pentru cca 15 minute, pana cand marginile sunt umflate si rumene, iar centrul e si el umflat.
- Scoateti clatita din cuptor si pudrati-o cu zaharul pudra amestecat cu putina scortisoara. Stropiti-o cu sirop de artar.
De 5 minute la cuptor
De 10 minute la cuptor
Dupa 15 minute
Comentarii (7)
Final Price acum 11 ani - 11 Decembrie 2012 10:51
Arata asa de bine ...iam iamfrancisca acum 11 ani - 13 Decembrie 2012 09:40
Daca nu ai sirop de artar,ce poti pune?Ioana acum 11 ani - 13 Decembrie 2012 10:01
miere, dulceata, nutella... orice ai pune si pe o clatita normala. eu am picurat si putin sirop de ghimbir preparat ca aici: [link] si este super bunCrina L. Morari acum 11 ani - 15 Decembrie 2012 15:45
am facut si eu :) :) si ai dreptate magia nu dureaza mult :( dar a fost ff buna cu niste sirop de cirese pe deasupra...yummy :) :)nouatigaraelectronica acum 11 ani - 24 Ianuarie 2013 13:56
Inca nu am incercat aceasta reteta...dar sunt foarte curioasa sa o incerc asa ca imediat ce o voi pune in apicare voi venii feedback...multumesc pentru ideeMira acum 4 ani - 29 Aprilie 2020 11:05
O intrebare: ca sa maresc cantitatea, cresc Doar nr de oua sau si celelalte ingrediente? Adica pun un ou in plus si mai Adaug si faina sau la alea nu umblu. Ca sa fiu sigura, sa nu fac vreo prostie.Ioana acum 4 ani - 29 Aprilie 2020 11:15
tot cresti. daca dublezi ouale, dublezi si restul.acum poti sa o umpli cu crema (de vanilie de exemplu) sau frisca si sa pui fructe deasupra (capsuni feliate).
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email