Costite de porc la cuptor

Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete fara gluten Retete la cuptor

Reteta Costite de porc la cuptor

O mica repetitie pentru Craciun. Cea mai simpla si sigura metoda de a pregati coastele de porc: facute la foc mic in cuptor pana se desface carnea de pe os si cand sunt gata le glazurati cu ce vreti voi si le bagati sub grillul cuptorului sau pe gratar.

Ingrediente

costite de porc
sare, piper negru
sos dulce-iute (de casa; sau thai chili sauce cumparat)

  1. Dimensiunea tablei de coaste nu conteza in aceasta reteta, pregatiti ce cantitate doriti, pasii sunt aceiasi.
  2. Se aseaza costitele cu partea osoasa in sus. Daca nu a fost curatata deja, veti vedea o pielita alba care acopera oasele. Introduceti varful unui cutit sub ea si trageti pana vedeti ca incepe sa se desprinda. Prindeti-o apoi cu mana si trageti-o de pe oase. Va veni cu totul jos, destul de usor.
    Daca e cazul, curatati coastele de grasimea in exces de deasupra.
  3. Presarati coastele cu sare si piper negru pe ambele parti.
  4. Asezati coastele intr-o tava cu pereti (vor lasa grasime in timpul coptului) care sa le cuprinda. Daca nu va intra tabla intr-o bucata in tava, o puteti taia in 2-3 bucati ca sa se potriveasca in tava voastra. Asezati costitele in tava cu partea osoasa in jos.
  5. Acoperiti tava cu capac (sau folie de aluminiu) si dati la cuptor la 140C pana sunt facute (testati cu o furculita si cand simtiti ca intra usor in carne si daca trageti se desprinde de pe os, sunt gata; fix 3 ore a durat pentru bucata mea).
  6. Scoateti carnea din cuptor si scurgeti grasimea din tava sau mutati carnea in alta tava (am preferat aceasta metoda fiindca tava in care le-am copt e din ceramica si nu am vrut sa o bag sub grill).
  7. Glazurati costitele deasupra cu sos dulce-iute. Daca nu le veti servi imediat le puteti lasa sa stea asa glazurate pana la servire, dar nu mai mult de 2 ore.
  8. Porniti cuptorul pe grill (la 220C) si introduceti tava la mijlocul cuptorului. Lasati sa se rumeneasca costitele si sosul sa se caramelizeze (nu dureaza mult, maxim 5 minute, stati tot timpul cu ochii pe ele).
    * daca doriti, acest pas se poate face si pe gratar
  9. Taiati costitele intre oase si serviti-le cu sos dulce-iute.

Desprindem pielita de pe partea cu oase

Desprindem pielita de pe partea cu oase

Presaram costitele cu sare si piper negru pe ambele parti

Presaram costitele cu sare si piper negru pe ambele parti

Dupa 1 ora la 140C

Dupa 1 ora la 140C

Dupa 3 ore sunt gata

Dupa 3 ore sunt gata

Se glazureaza si se introduc sub grill

Se glazureaza si se introduc sub grill

Costite de porc la cuptor

Costite de porc la cuptor

Comentarii (7)

 

Anca  acum 7 ani - 15 Decembrie 2016 09:13  

Buna!! Super reteta, imi place la nebunie!
Dar vreau sa stiu unde gasesti tu coaste asa, cu carne pe ele, in market sau mergi la macelarii? Merciiii
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Decembrie 2016 09:57  

astea sunt de la porcul nostru, crescut cu drag de bunica :) dar cand cumpar, prefer macelariile (Petry si Moldovan).
 

Rott   acum 7 ani - 27 Decembrie 2016 23:13  

Chiar cu cateva momente inainte sa vad aceasta postare m-am gandit la coaste de porc...asa ca, maine e clara treaba! Multumesc pentru reteta, am sa o urmez cu drag.
 

valentin cojocaru  acum 7 ani - 4 Mai 2017 19:41  

mi se pare foarte buna, totusi imi permit sa va dau si reteta mea care dupa mine nu e mai putin buna.
pun coastele la marinat de cu seara intro marinata din 2-3 frunze de dafin, boabe de piper negru, o crenguta de rozmarin si una de cimbru, trei patru catei de usturoi zdrobiti si o sticla de 500ml bere bruna nefiltrata.
a doua zi pun intr-o tava cateva betisoare de lemn numai cat sa nu se atinga carnea de fundul tavii, pun carnea peste, torn jumatate din sosul de marinare in tava, presar un pic de sare grunjoasa si la cuptor la 120-130 grade acoperita cu folie de aluminiu pentru 3 ore cel putin. dupa trei ore daca carnea e facuta (moale) o stropesc cu sos BBQ si o dau la cuptor pus pe pozitia gril pentru 20 minute sau pana se rumeneste carnea. atentie sa nu se arda sosul BBQ. pofta buna.
 

Simona  acum 5 ani - 4 Decembrie 2018 22:35  

O bunatate! Asta va fi friptura de Craciun.
 

ANDREEA  acum 2 ani - 10 Noiembrie 2022 08:40  

Buna am facut ieri aceasta reteta si mi-a iesit super buna.singurul incovenient este ca erau niste coaste cu multa grasime
 

Ioana  acum 2 ani - 10 Noiembrie 2022 14:59  

Andreea, ori cureti de grasime costitele inainte de a le gati, ori folosesti scarita (scaricica) data viitoare, are putina grasime.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...