Costite de porc picante(Pork Ribs)

Retete din America Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete pentru gratar

Reteta Costite de porc picante(Pork Ribs)

Reteta e inspirata de https://www.instructables.com/id/Pork-Ribs/, unde puteti urmari un filmulet, singura diferenta e ca ei le fac pe gratar.

Ingrediente

800 gr costite porc
1 sos BBQ Heinz (180gr/sticla)
2 linguri sos soia
1 lingura mustar
300 ml bere
2 foi dafin
1 ardei iute
1 ceapa
4 catei usturoi
1 lingurita piper boabe

  1. Intr-un vas termorezistent se pun costitele spalate si apoi uscate cu un servetel. Se presara printre ele ardeiul taiat rondele, ceapa taiata in 4, cateii de usturoi, dafinul si piperul boabe
  2. Se amesteca intr-o cana berea, cu sosul BBQ, mustarul si sosul de soia. Se toarna peste costite. Se acopera vasul cu folie si se da la cuptor la 200C cam 1 1/2 ore
    *Daca nu le pregatiti pe loc, le puteti tine la frigider in sos chiar si o zi.
    * recent, cand am mai facut costitele, le-am fiert doar in bere, fara sos BBQ si au iesit la fel de bune
  3. Cand hotarati sa le serviti le scoateti din sos, le puneti intr-o tava si le ungeti pe ambele parti cu cate o lingura sos BBQ.
    * sosul ramas in tava il puteti refolosi; eu am facut asa: am calit cateva ciuperci si cand s-au inmuita am pus peste ele sos si am mai lasat cateva minute la fiert; l-am servit peste gnocchi
  4. Le dati la cuptor la 200C pentru 40 minute, le mai intoarceti din cand in cand si le mai ungeti cu sosul in care au fiert.
    * le puteti praji si pe gratar

Costite cu legume

Costite cu legume

Costite cu legume, sos bbq si bere

Costite cu legume, sos bbq si bere

Costite fierte in bere

Costite fierte in bere

Costite unse cu sos bbq se dau la cuptor

Costite unse cu sos bbq se dau la cuptor

Costite de porc picante(Pork Ribs)

Costite de porc picante(Pork Ribs)

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 9 Ianuarie 2009 12:25  

sa va fie de bine :)
 

maria  acum 15 ani - 9 Ianuarie 2009 12:36  

multumim! ;)
 

Mariana  acum 15 ani - 22 Februarie 2009 10:21  

Ioana,am sa incerc reteta cu bere,si asa am luat de sarbatori si nu a trecut,ca noi nu o bem uite un mod de a trece berea!!la ce preparate mai folosesti berea????(eu nu folosesc nici vinul la unele preparate!am o fixa probabil!ha,ha
 

Ioana  acum 15 ani - 22 Februarie 2009 13:07  

asta mi se pare cea mai reusita reteta cu bere, dar avem si ciolan cu bere [link] si puiul pe doza de bere [link]

eu folosesc vin in mancaruri dar in doze mult mai mici decat cer retetele in general...
 

SPYRAKE  acum 14 ani - 29 Decembrie 2009 20:22  

Aceea bere asta e ,un produs de neinlocuit,e ROOT BEER,adica bere de radacini e non alcoolica si are un gust deosebit ,ceea ce nu a ajuns si la noi ,cu toate ca sintem in 2010
:)
 

mariana  acum 14 ani - 13 Martie 2010 15:05  

=P~
 

bb  acum 14 ani - 18 Iunie 2010 13:34  

=P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~
 

Ana  acum 14 ani - 27 Iulie 2010 14:01  

Aseara am preparat aceasta reteta !A iesit un deliciu!Multumesc frumos pentru retata postata! ;)
 

Corina Ureche  acum 12 ani - 3 Februarie 2012 13:58  

astazi voi face costitele, multumesc de idee.
 

bogdan  acum 11 ani - 3 Ianuarie 2013 20:24  

din greseala am dat de site-ul asta, am facut reteta, a fost o explozie a gustului!!! =P~ ---de multe ori salivam dupa "pork ribs" de la marty cluj si niciodata n-am apucat sa-mi iau...dar de acum nici nu cred ca mai e nevoie. Multumesc pentru ca ai impartasit din cunostintele tale si le-ai dat lumii! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...