Cubulete de vinete in sos de rosii si telemea
Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
A zecea reteta cu sosul de rosii in stil grecesc! Cumnatei mele i-a venit saptamana trecuta ideea (sau pofta!) sa fac vinete saganaki, o varianta vegetariana a midiilor saganaki. Am facut sosul in weekend si ieri doar am asamblat restul ingredientelor. In 25 minute am fost gata cu mancarea.
Ingrediente
1 vanata mica (cca 300 gr)
1 ceapa medie (cca 80 gr)
250 ml sos de rosii in stil grecesc
100 ml apa
1 lingurita oregano uscat
40 gr telemea de capra/oaie (sau feta)
2-3 linguri ulei de masline + putin ulei pentru stropit vinetele
sare
Portii: 2
- Vanata se curata total sau partial de coaja. Se taie cubulete de aprox. 1.5 cm. Se pun in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund), se stropesc cu putin ulei si se presara cu sare. Se coc la 200C timp de 20 minute (pana sunt rumene si bine facute), amestecand o data in acest timp.
* in loc sa le coaceti, cubuletele de vinete se pot praji in ulei, in ture pana sunt rumene si facute; dupa ce se scot toate din tigaie se continua cu pasul 2. (calirea cepei) in aceeasi tigaie - In acest timp se toaca ceapa marunt. Se caleste la foc mic in uleiul de masline pana se inmoaie (cca 5 minute).
- Se adauga sosul de rosii si apa si se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 10 minute (doar cat sa fiarba ceapa).
- Se trage oala de pe foc si se adauga in sos telemeaua sfaramanta si oregano. Se amesteca.
- Se adauga cubuletele de vinete coapte. Se aduce continutul oalei la fierbere, dupa care se stinge imediat focul si se pune capacul. Se lasa sa stea 10 minute, sa se amestece aromele.
- Se serveste cu paine proaspata, pita sau lipie libaneza.
Ceapa si sosul de rosii au fiert
Se adauga telemea si oregano
Cubulete de vinete coapte
Se adauga vinetele in sos
Comentarii (9)
Mari Ana acum 9 ani - 27 Iulie 2015 21:46
Bune, dar bune de tot. Am apucat sa gust doar un pic :-), asa ca am de gand sa repet reteta curand, sa am si eu parte de o portie intreaga,Ioana acum 9 ani - 28 Iulie 2015 09:27
;) sa va fie de bine!Niculina Iorda acum 9 ani - 12 August 2015 20:13
Draga Ioana,Cred ca am scapat reteta cu sosul de rosii grecesc,daca esti buna sa o mai postezi o data .Multumesc!
Ioana acum 9 ani - 17 August 2015 10:38
reteta sosului o gasesti aici: [link]de abicei cand fac referire la retete vechi textele sunt subliniate cu o linie neagra, semn ca sunt linkuri. daca dai click pe acele texte ajungi la reteta respectiva.
Marina acum 9 ani - 20 August 2015 15:14
aveti retete super !! Felicitari!!Simona acum 9 ani - 5 Septembrie 2015 19:22
Asa de mult i a placut sotului, ....mai bun ca in Grecia Saganachi asta. Multumim ca share-ui cu noi ce e bun!Corina acum 9 ani - 29 Septembrie 2015 16:43
Super-super-superbun!!! E una din noiele mele mancaruri preferate. Multumesc!Ioana acum 9 ani - 30 Septembrie 2015 10:06
:) cu dragCrina-Valentina acum 3 ani - 29 Iunie 2021 21:54
Foarte bune ! Super bune! :) =P~Multumesc pentru reteta :)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email