Drob de ficat cu orez

Retete aperitive Retete cu carne de pui Reteta cu carne de rata si gasca Retete ieftine Retete simple Retete romanesti

Reteta Drob de ficat cu orez

Drob foarte rapid dupa o reteta pe care mama mea o facea inca de dinainte de a ma naste eu :) Este foare bun cu salata proaspata.

Ingrediente

400 gr pate de ficat cumparat (de orice fel; eu am folosit de gasca)
6 linguri cu varf orez fiert
3 fire ceapa verde
3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
2 oua fierte tari
2 oua crude
1 lingura pesmet
sare, piper

putin ulei pentru uns tava
1 ou
1 lingura smantana

  1. Se amesteca pateul cu orezul fiert, ouale fierte taiate cubulete si verdeturitel tocate. Se drege acest amesteca de sare si piper. Pateul cumparat e deja destul de condimentat, dar tot va fi nevoie de putina sare (cam 1/2 lingurita) si piper dupa gust.
  2. Adaugati ouale crude batute un pic si pesmetul. Omogenizati.
  3. Turnati amestecul in tava de chec (25 x 10 cm) unsa cu ulei. Nivelati cu dosul unei linguri. Ungeti deasupra cu ou batut cu smantana.
  4. Coaceti la 180C timp de 30 minute.
  5. Lasati sa se raceasca apoi scoateti drobul din tava prin rasturnare pe un platou. E foarte bun cu salata asortata.

Compozitia pentru drob

Compozitia pentru drob

In tava

In tava

Drob copt rasturnat

Drob copt rasturnat

Comentarii (10)

 

Cristina  acum 10 ani - 29 Mai 2014 10:15  

Arata f.bine, nu contest ca este bun, dar cred ca este o reteta pentru gospodinele incepatoare., iar gustul dat de ficatul natural ( de orice fel - pasare, porc) nu poate fi substituit de niciun fel de pate din cutie.
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Mai 2014 11:41  

da, este o reteta rapida nu doar pentru incepatori dar si pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie. acum se gasesc pateuri fara e-uri (intr-adevar culoarea nu e asa frumoasa ca la cel cu e-uri :p ) si m-am gandit ca este momentul potrivit pentru o astfel de reteta.
 

viorica zoicas  acum 10 ani - 29 Mai 2014 19:31  

O, Doamne faceam acest drob inainte de revolutie, cand nu gaseai pe rafturi numai pateu cu soia sau din soia ca nu prea ne placea la gust si asa combinat ca oua mai gaseam la tarani in piata,il serveam cald cu pireu de cartofi si faceam un sos de ceapa. Era minunat si sarbatoare ! Forte bun!
 

erica  acum 10 ani - 31 Mai 2014 12:28  

este foarte bun il faceam in rom cu multi ani in urma dar in australia nu la-m facut deloc =P~ =P~ =P~
 

Mari  acum 10 ani - 16 Iunie 2014 17:35  

Bun tare! Il faceam inainte de revolutie. Era una din delicatesele de Paste, mai ales ca in familia noastra nu se mananca miel.
 

marin  acum 8 ani - 28 Martie 2016 17:13  

la ce sa mai pui pateu de ficat ,cind ai ficat de gaina ,gisca
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Martie 2016 09:01  

uneori ai, alteori nu ai. reteta asta este pentru cand nu ai :)
 

Aurora  acum 7 ani - 20 Decembrie 2016 10:59  

De mult timp am cautat aceasta reteta.
Iti multumesc,
Aurora
 

Radu  acum 6 ani - 22 Martie 2018 11:16  

Ioana, pentru culoare, puteti sa puneti boia de ardei dulce. Va da o culoare si un gust mai bun.
 

Dana  acum 6 ani - 1 Aprilie 2018 01:38  

Multam pt reteta!! Intr-adevar e buna pt cei care nu au timp si nici neaparat chef de o reteta super complicata. Pozele arata f bine, yumm.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...