Ficatei de pui cu ceapa
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Chiar daca ceea ce spun acum o sa sune a lauda de sine, asa ficatei buni cum ies cu aceasta reteta nu am mai mancat niciunde.
Rozmarinul si cimbrul fac casa buna cu ficateii, in aceste arome sta secretul gustului. Laptele ia gustul amar al ficateilor. Iar daca vreti sa arate si bine mancarea la final, nu amestecati prea mult in ea, ficateii facuti sunt fragili, mai bine folositi o tigaie teflonata si scuturati tigaia. Si un ultim sfat: nu ii fierbeti prea mult chiar daca sunteti tentati sa ii lasati sa se inmoaie, ficateii prea facuti capata o textura si un gust neplacut.
Ingrediente
500 gr ficatei pui
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta naturala
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit
Portii: 5
- Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim.
- Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie.
- Scurgeti ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.
- Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati tigaia.
- Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat.
Ficatei in lapte
Prajim ficateii cu ceapa
Ii prajim si pe cealalta parte
Ii fierbem cu condimente
Ficatei de pui cu ceapa
Comentarii (200)
Ultimele comentarii
Ioana acum 8 ani - 23 Noiembrie 2016 15:15
Cristina, ma bucur! multumesc pentru apreciere si feedback!Mihaela acum 7 ani - 28 Decembrie 2016 15:04
Am cativa ani de zile de cand pregatesc ficateii doar dupa reteta ta Ioana... sunt deliciosi:). Tin sa iti spun si ca,atunci cand vreau sa gatesc ceva traditional sau pur si simplu nu am timp sa ma complic cautand retete,intru direct pe pagina ta,stiu ca nu am cum sa dau gres :..pupici si la tor mai multe retete tot asa gustoase!Mirela acum 7 ani - 12 Februarie 2017 11:12
Buna am o intrebare dc se pune ficatei in lapte ? :) eu nu stiam asa reteta.multumescIoana acum 7 ani - 12 Februarie 2017 11:58
grasimile din lapte (de aceea e bine sa folosesti lapte gras, nu degresat) absorb mirosurile puternice, asa ca ficatul va avea un gust mai fin. la orice reteta cu ficat poti folosi acest truc.Adrian acum 6 ani - 23 Ianuarie 2018 00:13
Super reteta bravo bravo?!!Ancuta acum 6 ani - 27 Aprilie 2018 14:38
Foarte bunnnn eu am pus si usturoi?Diana acum 6 ani - 12 Septembrie 2018 14:59
Foarte deliciosi au iesit. Multumesc mult pt. reteta ;)Ioana acum 6 ani - 12 Septembrie 2018 15:32
cu mare drag, chiar ieri i-am facut si eu!Motorake acum 6 ani - 18 Noiembrie 2018 12:37
Foarte buni!!ii fac a doua oara si sunt superi..amestecul de condimente face totul la aceasta reteta!Ioana acum 6 ani - 19 Noiembrie 2018 10:15
clar ;)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email