Frigarui de pui
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete pentru gratar Retete simple
Sunt usor picante de la harissa si foarte aromate. Folosind aceeasi marinata se pot prepara frigarui si din carne de porc sau miel.
Ingrediente
2 bucati piept de pui (sau pulpe dezosate)
80 ml ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
1 fir rozmarin
1 lingura plina harissa
1 lingurita sare
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper
Portii: 3 (10 frigarui)
- Taiati pieptul de pui cuburi sau fasii putin mai groase decat un deget.
- Asezati carnea intr-un bol. Amestecati restul ingredientelor intr-o cana si turnati peste carne. Amestecati bine, sa fie acoperita carnea de marinata. Dati la frigider minim 3 ore.
* rozmarinul il puteti toca in marinata daca va place foarte tare gustul, daca nu, puneti crenguta intreaga, va da doar aroma marinatei - Asezati carnea pe bete pentru frigarui cum vedeti in pozele 2 si 3. Nu aruncati marinata. Incingeti bine gratarul.
- Asezati frigaruile pe gratar si lasati 10 minute (pe gratarul electric). Ungeti apoi frigaruile cu marinata ramasa si apoi intoarceti-le. Imediat ce le-ati intors le ungeti si pe cealata parte. Lasati la prajit inca 10 minute. Ungeti iar frigaruile cu marinata si le intoarceti pe lateral, cate 2 minute pe fiecare parte laterala.
- Serviti imediat cu harissa pentru cei care doresc frigaruile mai picante si o salata asortata.
Marinam carnea
Frigarui din cuburi de carne
Frigarui din fasii de carne
Toate frigaruile
Le asezam pe gratar
Le ungem
Le prajim si pe cealalta parte
Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata
Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere
Frigarui de pui
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
Ioana acum 15 ani - 11 August 2009 09:58
il tin in plin soare, balconul pe care e pus are soare aproape toata ziua si il ud dimineata cu destul de multa apa. am observat cat l-am tinut putin la umbra ca au inceput sa se usuce cateva frunzulite. l-am pus rapid inapoi la soare si si-a revenit. nu l-am stropit cu absolut nimic pana acum. busuiocul a fost atacat de niste paduchi negri (l-am salvat cu apa cu tutun) dar nu au atacat si rozmarinul.cleofory acum 15 ani - 12 August 2009 15:27
multumesc! cestia cu apa de tutut o stiam pentru puri de la un agronom, dar cu rozmarinul nu reuseam deloc!... deci totul este lumina, soarele!Ovidiu acum 14 ani - 22 Februarie 2010 14:25
Incercati sa lasa-ti puiul in iaurt cu condimente in loc de marinata e un deliciuGeorgiana acum 14 ani - 30 Iulie 2010 10:44
In ce fel de pamant ai plantat rozmarinul.Ioana acum 14 ani - 30 Iulie 2010 11:44
eu l-am cumparat din piata, gata plantat in ghiveci, dar am vazut ca e un pamant mai nisipos si are chiar cateva pietricele mai mari prin el.Ancutza acum 14 ani - 4 August 2010 11:19
Ma pregatesc sa fac azi frigaruile ( ca mi-e o pofta ... =P~ ) , dar cu mici modificari : in loc de harissa pun praf de chili si usturoi granulat iar in loc de turmenic (nu gasesc nicaieri) pot sa pun curry,nu?Nu am gratar electric si vreau sa le fac pe tigaia grill sau merge mai bine oala grill cu abur , avand in vedere ca trebuie sa le ung cu marinata? Daca le fac in tigaia grill trebuie sa tin betele in apa ca sa nu se arda? Te pup
Ioana acum 14 ani - 4 August 2010 11:31
pofta? ai fost cumva recent la 1 Mai ;)eu zic ca pe oala cu abur se vor face foarte bine si nu se vor usca si le poti unge in voie cu marinata fara sa se arda.
daca alegi totusi tigaia grill, nu trebuie sa pui betele in apa, ca se fac repede fiind din carne de pui si nu apuca sa se arda. merge curry in loc de turmenic, le va da si o aroma buna pe langa culoare
Ancutza acum 14 ani - 4 August 2010 11:39
M-am gandit eu ca acolo iti fuge tie gandul , dar pe de alta parte m-am gandit ca , consideri ca mi-am facut misiunea pe pamant... :) Hai munciti si voi ,trebuie sa ma ajungi din urma...Ancutza acum 14 ani - 5 August 2010 11:17
Super bune au iesit ! Le-am facut pe oala grill cu abur , dar cred ca le-am lasat putin prea mult , mi s-au parut putin uscate , desi le-am dat de mai multe ori cu marinata. Cat de curand le voi repeta si atunci voi incerca pe tigaia grill.Ioana acum 14 ani - 5 August 2010 12:07
daca ai folosit piept de pui se usca mai repede. eu intotdeauna le las pana cand mi se pare ca sunt doar putin peste jumatate facute (adica ochii imi spun ca ar mai trebui lasate ;) si cu greu ma abtin sa nu le mai las un pic) si atunci ies exect cum trebuie, suculente. la fel si la gratarul din piept de pui.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email