Legume la cuptor
Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete la cuptor
Aseara am pregatit o garnitura inspirata din celebra mancare franceza Ratatouille. Se potriveste langa orice carne la gratar, dar acum in post poate fi servita si ca fel principal doar cu paine prajita, sau langa un bol de paste sau orez.
Ingrediente
2 dovlecei mici
2 vinete mici
2 ardei rosii
1 ceapa
10 rosii cherry
6 linguri ulei masline
1 lingurita ierburi provence
1 lingurita boia dulce
4-5 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
- Taiati dovleceii si vinetele rondele groase de un deget. Daca rondelele de vinetele sunt mai mari le puteti taia in doua. Taiati ardeii in felii groase. Ceapa o curatati si o taiati in 6. Presarati sare si piper peste legume, amestecati bine si apoi turnati 2 linguri ulei si amestecati pana toate sunt bine acoperite.
- In tava cuptorului puneti hartie de copt si apoi puneti doar feliile de ardei. Dati la cuptorul preincalzit la 200C pentru 10 minute.
- Puneti in tava si restul legumelor. Nu le inghesuiti, legumele trebuie sa fie pe un singur strat. Probabil nu vor incapea toate legumele intr-o tava, asa ca ori folositi doua tavi pentru copt, ori le coaceti in doua ture.
- Lasati la cuptor 25 minute, amestecand o data la mijlocul timpului.
- Porniti apoi grillul cuptorului (focul sa vina de sus) si lasati sa se coaca inca 5 minute, supraveghindu-le in acest timp sa nu se arda.
- In timpul in care legumele se coc puneti intr-o tigaie larga si mai adanca 4 linguri de ulei, ierburile provence, boiaua si sare si piper dupa gust. Adaugati si o cana plina cu apa si fierbeti acest amestec cu capac, timp de 5 minute. Adaugati apoi usturoiul strivit si patrunjelul tocat fin si dati doar un clocot.
- Adaugati legumele coapte in "sosul" de mai sus si fierbeti timp de cca 3 minute, amestecand usor astfel incat legumele sa se impregneze de sos. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e nevoie.
Legumele in tava inainte de copt
Legumele coapte le punem in tigaia cu sos
Dovleceii si vinetele au avut mare trecere, au disparut primele
Comentarii (42)
Ultimele comentarii
silvia acum 11 ani - 13 August 2013 20:35
Sarut'mana pentru masa!Imi pot da doar cu parerea despre volumul de munca care sta in spatele acestor retete.E multa daruire si...poate pare siropos...iubire de oameni. Apreciez cu toata stima ca se dau micile amanunte care asigura reusita unei retete.Ma inclin.
Ioana acum 11 ani - 14 August 2013 11:09
Silvia, ai mare dreptate, siteul necesita ceva timp si energie. dar probabil stii si tu, cand ceea ce faci e placut, satisfactiile sunt mai mari decat te astepti.Lee acum 11 ani - 15 Septembrie 2013 07:21
Foarte bune sunt lgumele preparate asa, gatesc cu placere retele tale :) Nu prea sunt priceputa la gatit, dar vreau sa invat, iar ce gasesc aici e de mare ajutor.Alice acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 11:57
am facut vinerea trecuta reteta asta, e criminal de buna!!! mi-am imaginat ca sunt undeva pe malul marii la un restaurant de 4 stele :), chiar are gust ca preparata de un super-chef! eu n-am avut ardei, pur si simplu am uitat sa cumpar si am facut fara. dar si asa, aroma e mortala, probabil de la ierburie de provence. si nu necesita asa de mult timp ca la prima vedere. delicioasa!!!Ioana acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 13:20
Alice, ce fain! sa ramai acolo, pe malul marii, pana trece frigul ;)Aly acum 9 ani - 27 Martie 2015 17:33
Buna Ioana,M-am apucat de reteta dar constant ca nu am hartie de cuptor :( cu ce o pot inlocui? Multumesc anticipat
Ioana acum 9 ani - 27 Martie 2015 17:40
doar unge tava cu putin ulei si va fi in regula.Daniela acum 9 ani - 15 Iulie 2015 11:56
da cu rosiile ce facem?Ioana acum 9 ani - 15 Iulie 2015 12:00
nimic, le lasi intregi fiindca sunt cherry. daca insa le inlocuiesti cu 1 rosie normala, o poti taia in 2-4 bucati. se pun in tava la pasul 3 alaturi de restul legumelor.Jurcovan acum 8 ani - 18 Noiembrie 2016 23:12
Salut,Cate portii prevad ingredientele descrise?
Multumesc
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email