Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)
Retete cu putine calorii Retete de post Retete la cuptor Retete simple Retete de Sosuri si Salsa Retete din America de Sud si Centrala
Am ales sa fac acest sos pentru "seara noastra mexicana" - de multe ori aleg o tematica dupa care sa gatesc - pentru ca in aceasta perioada legumele coapte au un gust mai bun decat cele proaspete. Mexicanii au si o varianta cu legume proaspete a acestui sos, dar orice s-ar zice, ardeii si rosiile in aceasta perioada nu se ridica la nivelul celor din vara. Asa ca pentru varianta cealalta asteptam legumele gustoase. Dar nu veti fi dezamagiti, e un sos picant (il faceti cat suportati voi de picant) foarte potrivit sa fie servit cu chipsuri tortilla.
Ingrediente
4 rosii
2 ardei iuti (sau mai multi daca doriti extra picant sosul)
1 ardei gras rosu
1/2 ceapa
1/2 capatana usturoi
cateva fire patrunjel
2 linguri ulei
sucul de la 1/2 lamaie sau lime
1 lingurita oregano uscat
putin chimen macinat (optional)
- Punem toate legumele in tava cuptorului. Usturoiul si ceapa le invelim in folie de aluminiu. Coacem la 240C pentru 45 minute. Din cand in cand intoarcem ardeii sa se arda pe toate partile.
- Cand se racesc legumele le curatam de coaja, dar lasam partile arse ca sa dea sosului un gust de prajit.
* puteti citit aici tehnica de coacere si curatare a ardeilor - Punem toate ingredientele in robotel si mixam de cateva ori, astfel incat sosul sa nu devina prea fin, sa ramana bucatele de legume.
* in loc de chimen si oregano puteti folosi o lingurita de condiment picant mexican - Servim simplu cu chipsuri de malai (tortilla chips). Se poate servi si ca sos la diferite mancaruri, in special cele mexicane, de langa care acest sos e nelipsit.
Curatam legumele coapte
Mixam totul in blender
Comentarii (9)
io io io acum 15 ani - 3 Iulie 2009 18:21
:-&Raluca Dumitrescu acum 15 ani - 22 Octombrie 2009 19:15
acum ma apuc sa-l fac. iti spun in 45 de min cum a iesit.PS: sunt sigura ca nu are cum sa iasa rau:D
Raluca Dumitrescu acum 15 ani - 22 Octombrie 2009 22:21
Deci: sosul este foarte bun, insa imi pare mult prea "complicat" ca si gust, pt nachos.vera acum 15 ani - 15 Noiembrie 2009 12:55
Il fac pt a 2a oara si cantitate dubla (parca e mai bun dupa ce se raceste). Nu inteleg de ce comentariile nu sunt optimiste. Noua ne place ffff mult :) .bettybetty acum 15 ani - 26 Noiembrie 2009 17:55
=P~ =P~ arata incredibil de bineas vea sa incerc sa fac dar nu stiu daca imi va reusi
Alexandra acum 14 ani - 15 Februarie 2010 11:30
=P~ ce-mi place. mersi de reteta.marga acum 12 ani - 20 Ianuarie 2012 10:25
chiar am cumparat tortilla chips si am facut acesst sos este nemaipomenit puipci ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)Deea acum 12 ani - 31 Martie 2012 11:55
acele chipsuri pot fi facute acasa? daca da...cum? xDIoana acum 12 ani - 31 Martie 2012 12:06
prin prajirea in ulei a foilor de tortilla din faina de porumb (speciala).Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email