Mancarica de fasole proaspata
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Reteta am vazut-o la televizor, intr-un reportaj despre traditii culinare de prin toata lumea, iar fasolea asta era pregatita de o bunicuta din Cipru. Mi-a placut asa mult sa o vad pe venerabila doamna gatind ca a fost musai sa o pun in practica.
Ingrediente
300 gr fasole boabe proaspata
1 morcov
1 ceapa mare
1 fir mic telina
2 catei usturoi
120 ml bulion
2 rosii foarte coapte
1/2 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei masline
sare, piper
chili
- Punem la calit in uleiul incins ceapa tocata marunt, telina tocata si morcovul taiat jumatati de rondele. Cand se inmoaie ceapa adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
- Stingem totul cu bulion si apoi adaugam rosiile decojite taiate cubulete mici (sau mixate in blender). Adaugam fasolea si cca 4 cani de apa. Punem sare si piper dupa gust si eventual putin chili daca doriti mancarica picanta. Lasati la fiert la foc mediu cam 40-50 minute, pana fasolea e fiarta bine.
- Cu cca 10 minute inainte de a fi gata mancarea adaugati patrunjelul tocat.
- Serviti calda sau rece, stropita cu putin ulei de masline, cu ceapa rosie si paine proaspata.
Calim legumele
Fierbem mancarica
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
marcella acum 15 ani - 3 Octombrie 2009 01:15
mersi mult,am facut reteta si mi a iesit super!!!o sa votez reteta cu nota 5,pt ca e chiar super.Monica acum 14 ani - 1 Decembrie 2009 00:17
nota maxima...excelenta reteta !felicitari ioanaAlin acum 14 ani - 13 Ianuarie 2010 17:08
Bestiala si usor de preparat, tocmai am facut aceasta reteta si e f bun. Pofta Buna. =P~Raluca acum 14 ani - 26 Iulie 2010 15:44
Mai dureaza cam 30 de minute si e gata mancarica.Abia astept sa vad ce gust are.
5 stele pentru rapiditatea gatirii.
Urmeaza sa vedem si gustul.
:p
boo acum 14 ani - 4 Noiembrie 2010 12:33
hey, intrebare:fasolea o pui inainte cu o seara la inmuiat?:DIoana acum 14 ani - 4 Noiembrie 2010 12:54
nu, la reteta asta se foloseste fasolea proaspat culeasa, cea de abia desfacuta din pastaie si care fierbe in 30-40 minute. nu mai trebuie inmuiata.oliver acum 11 ani - 25 Noiembrie 2013 20:46
buna Ioana,urmaresc postarile tale de ceva vreme, si le gasesc excelente.
cautam ceva inspiratie, sa gatesc niste fasole proaspata, si cand am facut un search pe google, am dat peste postarea de mai jos, care este copia fidela a retetei tale( in cele mai mici detalii).
Ioana acum 11 ani - 26 Noiembrie 2013 11:59
oliver, multumesc, o sa-i atentionez.Lucia acum 3 ani - 15 Octombrie 2021 16:31
Mancarica de fasole proaspata, ce inseamna ? Tocanita sau Ciorba sau supa ?De ce nu scrieti clar ?Din ce se vede in pozele postate ar fi tocanita, insa la 4 cani de apa nu mai are cum sa fie tocanita. Sunt dezamagita de aceasta reteta :(
Ioana acum 3 ani - 15 Octombrie 2021 16:45
seamana cu dilema gulasului... e o tocanita mai subtire sau o supa mai densa.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email