Pastai scazute cu cartofi si rosii

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete simple

Reteta Pastai scazute cu cartofi si rosii

Weekend-ul acesta am gatit doar cu legume proaspete din piata. Pastai, dovlecei, rosii de toate felurile si culorile, ardei sunt doar cateva din legumele care si-au gasit locul in cosul meu cu legume. In aceasta perioada cumpar putine, doar cat consum in urmatoarele 2-3 zile, asa incat nu le pastrez la frigider, ci la temperatura camerei, ca sa nu-si piarda gustul.

Ingrediente

700 gr pastai galbene
2 cartofi
1 ceapa mare
3 catei usturoi
2 rosii mari (foarte coapte)
1/4 legaturica patrunjel
4 fire marar
1/2 lingurita oregano
4 linguri ulei
sare, piper

  1. Se toaca foarte marunt (sau se da pe razatoare) ceapa. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga rosiile mixate in robotel (sau date pe razatoare) si se fierbe amestecul 5 minute.
  3. Se adauga pastaile curatate si rupte bucati, cartofii curatati si taiati cuburi, verdeturile tocate marunt, oregano. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Se adauga 1 1/2 cani apa.
  4. Se pune capacul pe oala, se da focul spre mic si se lasa la fiert timp de 35 minute (pana cartofii si pastaile sunt fierte), amestecand de 2-3 ori in acest timp.
  5. Se ia capacul de pe oala, se da focul la mediu si se fierbe inca 5 minute, pana sosul scade.

Adaugam pulpa rosiilor peste ceapa si usturoiul calite

Adaugam pulpa rosiilor peste ceapa si usturoiul calite

Fierbem rosiile 5 minute

Fierbem rosiile 5 minute

Adaugam legumele si verdeturile

Adaugam legumele si verdeturile

Adaugam apa si fierbem

Adaugam apa si fierbem

Comentarii (7)

 

dumitru andreea  acum 12 ani - 21 August 2012 18:52  

ffffffff gustoase,as dori si eu retete usoare,pt ca din cauza serviciului nu am timp sa gatesc :)
 

pishkot  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 08:37  

Buna dimineata ioana reteta asta minunata tocmai a primit nota maxima ;)
Marius ma tot zapaceste ca vrea sa manance doar legume(fara carne), mancarica asta a fost numai buna:) e f usor de facut si a iesit foarte foarte gustoasa:) multumesc mult ptr reteta. sa ai o zi frumoasa :)
 

Ioana  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 09:49  

buna dimineata! il inteleg, si eu am perioade din astea, fara carne. iti recomand vinetele umplute cu legume data viitoare, sunt usoare

Pishkot, am incercat ieri, pentru prima data, sa fac supa de vita in oala cu presiune si nu am fost multumita de cat de limpede mi-a iesit. raman pe varianta clasica.
 

pishkot  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 11:06  

Bun, am inteles , deci acum, ptr ca s a mai racorit un pik afara o sa fac si eu supa de vita(imi permit sa fac putina caldura in casa:d ) ca tare mi e pofta de niste chiftelute suedeze:)
Multumesc mult ptr sugestia de vinete umplute, chiar ma gandeam ce sa i fac de mancare ptr luni cand eu n o sa fiu acasa :). Daca spui ca sunt bune si reincalzite, atunci e perfect. Multumesc inca o data :)
A si inca ceva vroiam sa te maii intreb..Tu ti ai cumparat vreo oala mai mare din ikea? mie mi s a crapat fundu la oala mare de inox (cred ca avea cam 5-6litri). Trebuie sa mi cumpar alta, dar as vrea sa fie buna, chiar daca dau mai mult pe ea, macar sa merite.
 

Ioana  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 14:27  

nu am oale de la Ikea, nu am gasit ceva sa-mi placa. mi-au parut slabute.
am de la Berghoff una superba (mi-a parut rau ca nu aveau set), neagra cu interior ceramic albastru-gri. se comporta foarte bine, dar si arata de milioane. acum nu o mai vad pe siteul lor, eu am luat-o la oferta cand era lichidarea de stoc. probabil le-au vandut pe toate. asa arata: [link]
 

pishkot  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 16:33  

da, m am uitat si eu pe site la ei, am vazut ca mai au una de 6.6l la 290 ron.
O sa mai urmaresc, bine ca mi ai spus macar care e buna:) sar na
 

catalina  acum 12 ani - 9 Octombrie 2012 09:57  

nu am facut asa reteta niciodata dar cred cai ffff gustoasa felicitari :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...