Pui cu pastai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple
Am tot ocolit saptamana trecuta pastaile in piata fiindca aveau un pret nesimtit de mare, peste 10 lei kilogramul. Insa ieri, cand au ajuns la 7 lei, am cedat.
Ingrediente
6 pulpe inferioare
1 kg pastai galbene
1 ceapa
1/2 ardei rosu
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita piper
6 catei usturoi
3 linguri passata (sau 1 lingura pasta de rosii)
1/2 legatura patrunjel
cateva fire marar
2 linguri ulei
sare
Portii: 3
- Se incinge uleiul si prajim pulpele presarate cu sare si piper pana-si schimba culoarea. Scoatem pulpele din oala.
- Adaugam in oala ceapa si ardeiul data pe razataorea mare si le prajim cateva minute.
- Adaugam carnea la loc in oala, impreuna cu pastaile curatate si rupte in 2-3 bucati. Acoperim totul cu 4 cani de apa si adaugam boia, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba totul la foc mediu pentru cca 30 minute.
- Adaugam passata, usturoiul strivit si verdeturile tocate fin. Lasam la fiert inca 5 minute.
Pui cu pastai
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
moscovici acum 13 ani - 11 Decembrie 2010 20:37
bun bun bun...si simplu de gatit ;)ramona acum 13 ani - 20 Septembrie 2011 01:44
maine am sa fac,,suna delicios asa k nu mai stau pe ganduri.sper sa-mi iasa buna... =P~ :)nicoleta acum 13 ani - 15 Noiembrie 2011 19:48
buna as vrea sa stiu dak pot sa pun in loc de pastai fasole verrde.msIoana acum 13 ani - 16 Noiembrie 2011 08:50
se poate face si cu fasole verde, desi nu este chiar asa aromata si "grasa" ca si cea galbena. dar va iesi bine.iulia acum 12 ani - 15 Septembrie 2012 15:54
se fierbe puiul inainte?Adriana acum 12 ani - 11 Noiembrie 2012 15:11
Foarte bun!! Am facut aceasta reteta pentru prima oara cand au venit musafiri la mine. Toata lumea a fost foarte incantata! :*Ana acum 4 ani - 30 Martie 2020 15:55
Am facut si eu reteta azi, cu pastai verzi congelate pentru ca le-am avut la indemana. A iesit foarte buna insa cred ca s-au fiert cam mult pastaile, asa ca data viitoare le voi lasa mai "al dente" deci probabil mai putin de 30 de minute. Multumesc pentru inspiratie, Ioana! :)Ioana acum 4 ani - 30 Martie 2020 16:05
eventual pune carnea prima data cu lichidul, fierbi vreo 15 minute si abia apoi adaugi pastaile si le mai lasi pana sunt pe gustul tau. Legumele congelate fierb mai rapid si se inmoaie mai tare.Ana acum 4 ani - 31 Martie 2020 09:54
da, da este o idee foarte buna! Asa voi face!Ioana acum 4 ani - 31 Martie 2020 14:29
da, sa aiba timp sa fiarba carnea bine... si asta e importantLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email