Paste umplute cu branza

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Paste umplute cu branza

Iarasi paste :) Un pic mai migaloase decat retetele anterioare, dar daca pregatiti sosul de rosii cu cateva zile inainte ati rezolvat problema.

Ingrediente

15 bucati paste mari (care se pot umple)
20 gr parmezan

Umplutura

250 gr urda dulce (sau ricotta)
100 gr mozzarella
30 gr parmezan
1 ou
1/4 legaturica patrunjel
4 frunze busuioc
2 prize nucsoara
sare, piper

Sos de rosii

1 sticla passata (de 680 ml)
5 catei usturoi
1 ceapa mica
100 ml vin alb sec/demisec
1 lingurita oregano uscat
6 frunze busuioc
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura ulei masline
sare, piper

  1. Sosul de rosii: Intr-o tigaie am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt pana s-a inmuiat. Am adaugat usturoiul si am lasat inca 1 minut la calit. Am turnat vinul, 100 ml apa si oregano si am dat 2-3 clocote. Am adaugat passata, sare si piper. Le-am lasat la fiert la foc mic cca. 20 minute, pana sosul a scazut. La sfarsit am stins focul si am adaugat frunzele de busuioc si patrunjelul tocate foarte marunt.
    * sosul de rosii se poate prepara in avans cu cateva zile si chiar in cantitati mai mari; rezista cca 1 saptamana la frigider; il puteti pastra in sticla in care a fost passsata
    ** cantitatea de sos care iese este mai mare decat necesarul pentru aceasta reteta; restul il puteti folosi la pizza, pe paste, pe chiftelute cu mozzarella, pe gnocchi, sau in loc de ketchup...
  2. Umplutura: punem intr-un bol urda/ricotta, mozzarella si parmezanul razuite. Adaugam oul, nucsoara si sare si piper dupa gust. Omogenizam bine. La final incorporam verdeturile tocate marunt.
  3. Intr-o oala incapatoare cu multa apa fierbinte si sare punem pastele la fiert. Fierbem conform instructiunilor de pe cutie (la mine a durat 14 minute). Le scurgem de apa si le lasam cateva minute sa se racoreasca pana se pot manevra cu mana.
  4. Intr-o tava care merge la cuptor punem sos de rosii cat sa fie bine acoperit fundul.
  5. Umpleti pastele cu umplutura pregatita folosind o lingurita sau pocheul de patiserie. Mie mi-au intrat cate 1 1/2 lingurite in fiecare bucata. Asezati pastele umplute in tava, pe stratul de rosii. Puneti cate o lingurita de sos de rosii pe fiecare. Turnati cca 100 ml apa in tava (am facut asta fiindca sosul era foarte scazut si aveam nevoie sa fie un pic mai lichid). Acoperiti tava cu folie de aluminiu.
  6. Dati la cuptor la 200C pentru 20 minute.
  7. Scoateti folia de aluminiu, presarati cele 20 gr parmezan (sau mai mult daca doriti) si dati iar la cuptor pentru 10 minute (fara folie de data asta) pana parmezanul se topeste.
  8. Lasati sa se racoreasca 10 minute si apoi serviti.

Paste mari pentru umplut

Paste mari pentru umplut

Sos de rosii pe fundul tavii

Sos de rosii pe fundul tavii

Pastele umplute

Pastele umplute

Sos de rosii deasupra

Sos de rosii deasupra

Paste umplute cu branza

Paste umplute cu branza

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 14 ani - 20 Mai 2010 15:07  

Din punctul meu de vedere ... EXCELENT ! Pt.ca sunt moarta dupa paste - de orice fel; pt.ca imi lasa gura apa cand citesc despre sosul tau de rosii; pt.ca mi se pare faina etapa cu cuptorul ( ;) )... ce mai, pe scurt ; reteta ta m-a cucerit si o voi pune in practica. Sa traiesti !
 

Ioana  acum 14 ani - 20 Mai 2010 15:17  

simona, poti improviza in acelasi fel si niste canelloni umpluti cu branza: din foi de lasagna pe care pui umplutura si rulezi. faci portie dubla de umplutura sa-ti iasa mai multi canelloni ;)

valabil pentru toti cei care nu gasesc paste din astea mari de umplut. foile de lasagna sunt mai raspandite.
 

Bianca  acum 14 ani - 20 Mai 2010 17:54  

Vai ce bunatate ai facut iarasi!!! Mor de pofta si salivez la mancarurile tale@
Felicitari Ioana.
 

Andreea  acum 14 ani - 21 Mai 2010 16:03  

Ioana am si io o intrebare.Cu ce as putea inlocui urda pentru ca nu prea imi place.
 

Ancutza  acum 14 ani - 27 Iulie 2010 15:55  

Bine ai revenit din concediu.Ce pacat ca toate au un sfarsit...
Am gasit niste paste "pipete" care seamana cu lumaconi dar cred ca sunt mai mici pentru ca mie umplutura mi-a intrat in vreo 50 de "pipe". Sunt excelente. Mama a fost tare surprinsa :"macaroane umplute ?" Fetelelor nu le-a placut umplutura de branza , cu ce as putea sa o inlocuiesc? Mie nu-mi vine nici o idee...
 

Ioana  acum 14 ani - 27 Iulie 2010 16:06  

cu ragu sau, ca sa nu lucrezi asa mult la umplutura, cu ragu preparat dupa reteta de aici: [link] care e mai rapida decat ragu-ul, dar similara.
 

Raluca Dumitrescu  acum 14 ani - 12 August 2010 19:04  

Ioana,

Vreau sa iti spun ca am facut ieri reteta aceasta si mi-a iesit excelenta(cel putin asa zice sotul meu, pt. ca eu nu mananc branza).

O singura problema am avut: nu am citit cu atentie reteta, si am cumparat niste paste care se pot umple, dar minuscule pe langa ale tale. Am umplut cam 100. Dar la sfarsit totul arata si mirosea delicios.
 

gagelea catalina  acum 14 ani - 11 Septembrie 2010 22:29  

:-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :( :( :( :( :( :( :( :( :( :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-&
 

laura  acum 13 ani - 27 Ianuarie 2011 14:52  

=P~ =P~ delicioase, ne-au placut si noua foarte mult!
 

Raluca Dumitrescu  acum 13 ani - 20 Noiembrie 2011 23:57  

Ioana,

este a 2-a oara cand fac aceste paste si mi-au iesit minunat. De data asta am gasit unele foarte mari(cred ca mult mai mari decat ale tale, pt. ca am facut compozitie aproape dubla, si am reusit sa umplu doar 11 paste).

Multumesc pentru reteta :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...