Peste la grill in sos de marar

Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar

Reteta Peste la grill in sos de marar

Am mancat asa ceva in iunie la nunta verisoarei mele Dana (off topic: nunta faina, organizata intr-o gradina de vara, cu bufet suedez si un grill urias in centru, muzica buna in fundal si o atmosfera foarte relaxata, parca iesisem toata familia la picnic, fara mare fast dar totul de bun gust; oricum o nunta "altfel", spre deosebire de restul nuntilor plictisitoare parca trase la indigo la care am mai fost, exceptand-o pe a mea normal :p ) si de atunci mi-a ramas gandul la el. A fost servit ca si aperitiv cald doar ca pestele era facut pane, iar sosul era servit langa el. Dar eu mi-am luat portia de prajeli in ulei saptamana asta, asa ca am pregatit pestele la grill.

Ingrediente

2 fileuri peste (al meu a fost merluciu)

Sos de marar

50 gr unt
1 lingura cu varf faina
250 ml lapte fierbinte
1 lingura marar tocat
sare, piper

Portii: 2

  1. Saram si piperam fileurile de peste si le asezam pe gratar, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cand e facut, rupeti pestele cu furculita in bucatele mai mici.
    * am portionat fileurile de peste sa-mi incapa in tigaia grill care e cam mica si au rezultat 4 bucati ca si cele din poza
  2. Intr-o oala topim untul la foc mediu spre mic si apoi punem faina in el. Amestecam cam 1 minut cu telul pana se rumeneste putin faina(sa fie aurie, nu o lasati sa se inchida prea tare la culoare!). Sosul va avea acum o consistenta de pasta groasa.
  3. Puneti incet laptele peste sos, ca la maioneza si amestecati continuu cu telul pana terminati tot laptele.
    * laptele trebuie sa fie fierbinte ca sa nu se faca cocoloase.
    * daca totusi sunteti la prima incercare si sosul are cocoloase, nu va panicati, este solutie si pentru asta: treceti-l printr-o sita si veti obtine cel mai fin sosulet ;)
  4. Adaugati mararul in sos, condimentati cu sare si piper si continuati sa amestecati pana obtineti un sos cremos.
  5. Adaugati bucatelele de pestele in sos, amestecati usor si luati de pe foc. Serviti cald.

Grillam fileurile de peste

Grillam fileurile de peste

Rupem pestele in bucati mici

Rupem pestele in bucati mici

Pregatim sosul de marar

Pregatim sosul de marar

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

angela  acum 16 ani - 29 August 2008 17:00  

chiar sa stii ca mi-a placut idea!brava!
 

MARY  acum 15 ani - 23 Aprilie 2009 15:47  

super tare reteta :)
 

anca  acum 15 ani - 7 Mai 2009 20:39  

=P~ am sa incerc si eu arata super
 

Alexa  acum 15 ani - 26 Iulie 2009 23:00  

Arata foarte bine =P~ .Imi plac foarte mult retele dupa acest site.Bafta si succes in continuare! ;)
 

C.M.  acum 15 ani - 19 Octombrie 2009 16:31  

Hmm .... ce bine arata ... o sa incerc si eu dar o sa pun si putin usturoi pisat in sos ... delicios ...
 

Mira  acum 15 ani - 20 Noiembrie 2009 16:57  

Am facut si eu sosul si a iesit exceptional. Am folosit cod fript la tigaie, care s-a sfaramat singur, fiind f fraged. Combinatia este f fina. O sa mai incerc retele tale.
 

Andreea  acum 14 ani - 2 Februarie 2010 22:13  

Ioana,vroiam sa te intreb langa ce as putea-o servi ca felul doi ?merge cu niste ciupercute ?
as mai vrea sa te felicit pentru site si sa iti multumesc deoarece datorita lui m-am apucat de gatit mai des si de fiecare data cei care au gustat din ce am pregatit au fost incantati de gust. Multumesc si tine-o tot asa ...siet-ul este cartea mea de bucate preferata
 

Marcela  acum 14 ani - 22 Aprilie 2010 20:47  

Pestele e super tare, sotul meu a fost foarte multumit :)
 

alina  acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 07:58  

reteta asta de sos de marar merge si cu chiftelute din carne tocata si cu usturoi?
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 08:46  

chiftelutele cu usturoi sunt un pic cam mult (prea aromate si prea grase) pentru sosul asta delicat. mai bine incearca varianta chiftelutelor suedeze, modul in care sunt condimentate se potriveste mai bine cu sosul alb: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...