Pesto de ardei copti
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Bun ca sos pentru paste dar si in sandwichuri sau pe hamburgheri si carne la gratar. Sa va spun cum l-am mancat eu aseara: am facut tartine pe care am intins branza de capra, apoi am intins un strat de pesto si am decorat cu feliute de ceapa rosie si masline.
Ingrediente
3 ardei copti
2 linguri parmezan razuit
25 gr pinoli (sau migdale, caju; usor prajite intr-o tigaie fara grasime)
4-5 frunze busuioc proaspat (sau 1/2 lingurita oregano uscat)|
3 catei de usturoi
30 ml ulei de masline
1 1/2 linguri suc de lamaie
sare, piper
- Ardeii se coc si se curata dupa instructiunile de aici. Retineti sucul pe care-l lasa ardeii.
- Se pun ardeii intr-un blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza, dar nu chiar pana devine pasta fina... Daca e necesar sa subtiati pesto-ul, folositi sucul ardeilor.
- Se gusta de sare, piper si suc de lamaie si se mai adauga daca e cazul.
Pesto de ardei copti
Pesto de ardei copti
Comentarii (7)
adry acum 13 ani - 4 Iunie 2011 16:10
Ideal cu sandwichuri de tot felul dar mai ales cele cu branzica!!!Ioana pana la urma ai gustat si tu??
Ma bucur ca te-ai convins pana cat de buni sunt ardeii!! In bucataria mea ii gasesti cam peste tot, cat de putin, dar nu rezist sa nu-i adaug (bineinteles nu si la dulciuri!!)
Olga acum 13 ani - 4 Iunie 2011 19:26
Super! Mai am la congelator ardei copti si chiar nu stiam ce sa mai fac cu ei, ca ma saturasem sa-i mananc ca atare. Merci de idee, Ioana! :)Florina acum 13 ani - 28 Septembrie 2011 17:47
Penne cu pesto de ardei copti - asta am facut azi la pranz. Super Super SuperOlga acum 10 ani - 10 August 2014 21:10
Foarte misto reteta asta. Am facut-o azi a doua oara, la interval de o saptamana si a fost chiar mai bine ca am avut si lamaie :). Si inca nici n-am incercat varianta cu parmezan!Trebuie sa imi fac un stoc de ardei copti la congelator doar pentru reteta asta.
Ioana acum 10 ani - 11 August 2014 11:01
uitasem cu desavarsire de el... bine ca mi-ai reamintit :)Olga acum 10 ani - 11 August 2014 11:08
Cum sa uiti de asa bunatate. E si sezonul ardeilor acum. Am uitat sa zic ca am folosit o combinatie de nuci+caju+pinoli. Eu pinoli le pastrez cu sfintenie pentru pastele cu ton ;). La reteta asta mi se pare ca le pot inlocui foarte bine si doar cu nuci.Ioana acum 10 ani - 11 August 2014 11:23
la peste 1100 de retete, memoria nu face fata. cand am nevoie de retete si eu rasfoiesc siteul si imediat ce vad poza imi amintesc tot.da, pinoli sunt scumpi, chiar si in in turcia aveau pret maricel.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email