Pesto de rucola

Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pesto de rucola

Pesto de toamna cu nuca de anul acesta de la bunica si cea mai fresh si tanara rucola crescuta langa Cluj. Rucola, cu cat e mai tanara (chiar baby) cu atat are un gust mai delicat. Cand devine matura, gustul amarui si picant se intensifica. Iar cand frunzele sunt mari si planta e batrana, gustul amarui devine chiar neplacut. La acest aspect trebuie sa fiti atenti cand faceti acest pesto. Folositi o rucola proaspata a carui gust vi se pare placut cand o gustati direct din punga. Eu o prefer pe cea tanara aici.

Ingrediente

75-100 gr rucola (tanara)
50 gr nuca (neprajita)
45 gr ulei masline
30 gr parmezan razuit
1 catel mare de usturoi
2 linguri suc de lamaie
2 linguri apa
sare

  1. Intr-un mini-robot se pune nuca si se mixeaza pana se marunteste. Se adauga rucola si usturoiul si se mixeaza pana se maruntesc.
  2. Se adauga uleiul de masline, sucul de lamaie si putina sare si se mixeaza pana obtineti o pasta cat mai fina.
  3. Se adauga parmezanul si se mixeaza iar lung pana devine cremos. Daca pasta e foarte densa, se adauga apa si se mixeaza iar. Puteti folosi si mai multa apa daca doriti ca pesto-ul sa fie mai moale, ca un dressing. Cu 2 linguri iese ca un pate tartinabil.
  4. Dregeti de sare. Pastrati la frigider (nu se oxideaza).

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...