Pico de gallo
Retete condimente Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de post Retete de Sosuri si Salsa
Pico de gallo se traduce "ciocul cocosului" si se crede ca aceasta denumire vine de la dimensiunile mici la care sunt taiate legumele. Acest condiment mai are o denumire, "salsa mexicana", deoarece are cele trei culori ale steagului mexican: rosu, alb si verde. Se serveste pe nachos, tacos sau fajitas.
Ingrediente
3 rosii medii
1 ceapa mica
1 ardei iute
1/2 legatura patrunjel (sau coriandru)
sucul de la 1/2 lime
sare, piper
- Se taie rosiile in doua si se scoate partea cu seminte. Se toaca rosiile cubulete mici.
- Se toaca foarte marunt si ceapa, ardeiul iute si patrunjelul.
- Se presara cu sare si piper dupa gust.
- Se toarna sucul de lime peste legume si se amesteca usor.
- Se lasa sa stea la frigider 30 minute ca sa se amestece aromele si aproape se acopera de propriul suc.
Comentarii (4)
nicoleta acum 14 ani - 6 August 2010 00:46
=P~alex acum 13 ani - 2 Decembrie 2010 15:57
si manaci cu branza de mori !!am incercat merge superb cu branza si panine :D
multumesc :p ;) ;) ;) =P~ =P~
ale_girl acum 11 ani - 20 Ianuarie 2013 11:13
mersi de reteta e super cu branza grasa de vaca :D :) ;) :pclaudia acum 9 ani - 15 Octombrie 2015 00:12
in Chile se numeste "pebre"e delicios
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email