Pizza la gratar cu pasta de masline negre si branza

Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu branza Retete gustari (snack) Retete pentru gratar

Reteta Pizza la gratar cu pasta de masline negre si branza

Sunt chiar atat de bune pe cat suna!

Mi-a ramas 1/2 aluat de la placinta cu spanac si sunca pe care l-am framantat rapid si l-am pus la frigider intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie de plastic care sa vina in contact cu aluatul, altfel face crusta. A doua zi l-am scos cu 2 ore inainte de a-l coace, l-am framantat scurt cat sa se desumfle si l-am lasat la loc caldut sa revina la temperatura camerei. Din acest aluat am facut mai multe pizza pe gratar.

Ingrediente

1/2 portie aluat de placinta (din 250 gr faina)
pasta de masline negre
telemea de capra sau branza maturata de capra

Bucati: 8

  1. Se taie aluatul in 8 bucati egale. Se intinde fiecare bucata foaie subtire, cu miscari fata-spate a sucitorului, astfel incat sa obtineti foi lunguiete subtiri.
  2. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute la foc mare (fara adaos de grasime).
  3. Se aseaza foile de aluat pe grill si si se coc cam 2 minute / parte (pana prind urme frumoase de gratar). Daca se umfla aluatul pe ici pe colo, intepati bulele mari cu o furculita.
  4. Scoateti blaturile pe masa de lucru si ungeti-le imediat, in strat subtire, cu pasta de masline negre (cam 2 lingurite de pasta pentru fiecare bucata). Presarati branza sfaramata.
  5. Taiati pizza felii pe latime folosind un cutit cu lama lata.

Comentarii (3)

 

Silvia  acum 9 ani - 8 Decembrie 2014 15:06  

O idee foarte buna.Deci meriti felicitari.De multe ori ramanem cu aluat si nu sti ce sa faci cu el.
 

Raluca Dumitrescu  acum 9 ani - 14 Februarie 2015 12:31  

Varianta asta merge si cu mozzarella, ceapa caramelizata si putin sos din soia dulce pe deasupra :)
 

Ioana  acum 9 ani - 15 Februarie 2015 13:03  

subscriu. branza cu ceapa caramelizata ce buna poate fi!
nu am pus niciodata sos de soia in aceasta combinatie, dar o sa tin minte sugestia.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...