Pui Sichuan
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple
O mancarica chinezeasca foarte picanta si cu aroma speciala datorita piperului Sichuan.
N-am avut ceapa verde, dar puneti daca aveti, va colora mancarea. Si daca nu sunteti familiari cu piperul Sichuan, nu uitati sa-l gustati inainte si folositi-l macinat daca vi se pare prea tare.
Ingrediente
1 piept de pui (cca 600 gr)
1 lingura amidon (sau faina)
1/2 ceapa
3 catei usturoi
6 ardei iuti uscati (sau 3-4 ardei iuti proaspeti)
2 lingurite piper Sichuan
5 linguri ulei
sare
Sos
3 linguri sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri sos de soia
1 varf lingurita ghimbir pudra
1 lingura suc de portocale
2 lingurite rase amidon
Pentru servit
1 pumn alune (sau caju)
3 fire ceapa verde
Portii: 2-3
- Se taie pieptul de pui fasiute subtiri. Se pune amidonul intr-o punga in care se adauga apoi fasiutele. Se scutura bine.
- Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga fasiutele de pui scuturate de excesul de amidon. Se prajesc la foc rapid pana sunt facute.
- Pentru sos: intr-o cana amestecati sosul de stridii, de soia, ghimbirul si sucul de portocale cu 1/2 cana apa. Separat dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece.
- Se scoate puiul din wok si se scot si cateva linguri de ulei in caz ca ramane prea mult. Sa ramana doar putin pe fundul wokului.
- Se adauga in wok ceapa si usturoiul taiat felii, ardeii iuti uscati rupti in 2-3 bucati (daca doriti sa fie extra picanta mancarea lasati samburii, daca nu scuturati o parte din ei) si piperul Sichuan. Caliti rapid, cca 1 minut.
* daca folositi ardei iuti prosapetii ii taiati-i rondele si lasati samburii
** gustati piperul Sichuan si daca va place aroma pe care o simtiti cand spargeti bobul intre dinti lasati boabele intregi in mancare, cum am facut si eu; daca aroma vi se pare insa prea puternica, prajiti piperul intr-o tigaie fara grasime pana simtiti ca miroase, apoi macinati-l in masina de cafea pana devine pudra; folositi in mancare doar 1 varf de lingurita piper macinat; restul de piper il putei pastra intr-un borcanel inchis - Adaugati sosul preparat in cana si aduceti la fierbere. Adaugati amidonul dizolvat si amestecati pana se ingroasa. Stingeti focul si adaugati fasiutele de pui inapoi in wok . Amestecati bine. Gustati de sare si adaugati daca mai e nevoie.
- Presarati cu alune si ceapa verde tocata rondele.
- Se serveste cu orez basmati fiert.
Prajim puiul
Adaugam sosul
Adaugam amidonul
Pui Sichuan
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Ionela acum 14 ani - 12 Mai 2010 07:43
Arata foarte bine, dar trebuie sa merg in Dragonul rosu..... ceea ce e cam complicat, dar o sa-mi fac curaj intr-o zi. Ioana, vroiam sa te intreb, in cazul in care totusi ajung, ce alte condimente as mai putea cumpara ?Ioana acum 14 ani - 12 Mai 2010 09:51
ionela, in primul rand pe cele de baza, pe care poate le gasesti si in alte locuri, dar aici sunt mai ieftine: sos de soia, sos de stridii, sos hoisin, ulei de susan, otet de orez si sos de peste (fish sauce).apoi sunt taietii lor speciali mai subtiri sau mai grosi, ciupercile uscate shiitake si muguri de bambus (din astia nu aveau cand am fost eu dar ziceau ca de obicei au la conserva).
condimente: 5 arome, cumin, piper sichuan, susan negru, curry, ardei iuti uscati.
lira, eu as mixa piper verde cu putina coaja de lamaie.
lira acum 14 ani - 13 Mai 2010 12:53
mersi pentru sugestia de substituire a piperului Sichuanmaria lazar acum 14 ani - 16 August 2010 12:44
da este fff bun am mincat la rest. chinezesc dar nu gasesc piper, nu merge cu piper obisnuit?Ioana acum 14 ani - 16 August 2010 13:38
e ok cu piper negru, dar in cantitate mai mica.andrei acum 14 ani - 8 Octombrie 2010 14:07
eu am inlocuit piperul shishuan cu un amectec de la fuchs piper granulat negru alb verde si boia si a iesit foarte bun:)cristina acum 13 ani - 29 Martie 2011 14:23
buna!in principiu cred ca gasiti piper chinezesc si mai toate ingredientele, la un pret foarte bun(mult mai ieftin decat carrefour, etc) chiar pe soseaua colentina, dupa intersectia cu soseaua fundeni, pe partea dreapta este un magazin care are acoperisul in stil chinezesc.nu mai stiu exact cum ii zice, am fost acolo anul trecut si abia am plecat.am gasit de la urechi de lemn pana la sos de soia la aproape 2 litri la niste super preturi.asa ca nu trebuie sa ajungeti pana in dragon, unde este nebunie si o mare pierdere de timp.spor la cumparaturi!p.s: cred ca am sa trec saptamana asta pe acolo, ca tare bine suna reteta asta!Rxana acum 13 ani - 9 Aprilie 2011 16:50
Foare foarte bun puiul sishuan!!Azi am gatit a doua portie pe saptamana asta, atat de mult ne-a placut!Am pus alune caju si ceapa verde proaspata la sfarsit!O nebunie! :) =P~rody acum 12 ani - 7 Aprilie 2012 15:24
o alta reteta bestiala, sotului meu i-a placut la nebunie, am cautat de mult timp o reteta chinezeasca sa ne placa asa de mult ca aceastaRoxana acum 11 ani - 14 Mai 2013 22:55
geniala reteta!!! este reteta la care apelez cand sunt obosita seara si totusi n-as manca o salata sau un senvis :) am repetat aceasta mancare de 10 de ori :) fara sa exagerez! intotdeauna gustul e SI mai bun! eu nu folosesc mereu piperul sishuan deoarece prietenul meu nu-l agreaza insa iese mereu cu un gust de exceptie!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email