Pulpe de pui la cuptor cu ceapa si fenicul
Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten
Pui in stil calabrez. Avem aici o combinatie italiana foarte reusita intre fenicul si Nduja (am folosit-o si la acest ragu de porc), la care se alatura portocala, inspirata tot dintr-o combinatie clasica italiana (fenicul+portocala).
Ingrediente
6 pulpe de pui superioare, cu piele (1 kg)
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 fenicul mic
35 gr pasta picanta Nduja
4 catei mari de usturoi
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita rasa boia dulce
1 lingurita rasa seminte de fenicul (zdrobite in mojar daca nu vreti sa le simitit intregi in mancare)
1 portocala zemoasa
2 linguri ulei de masline
50 ml smantana pentru gatit (15-20% grasime; optional)
sare, piper negru
Portii: 6
- Ceapa si feniculul se curata si se taie in doua, apoi felii potrivite, sa nu fie doarte subtiri. Se distribuie pe fundul unui vas termorezistent in care pulpele sa incapa pe un singur strat.
- Pulpele se spala si se usca bine cu servetele de hartie. Se presara cu sare si piper negru, apoi se adauga pasta Nduja, usturoiul strivit, semintele de fenicul, oregano, boiaua, 1 lingura ulei si se stoarce sucul de portocala. Se maseaza bine carnea sa se acopere de condimente, preferabil cu mana fiindca pasta Nduja se inmoaie doar la caldura, asa ca folosind caldura mainilor veti face procesul mai usor.
- Puneti carnea peste ceapa si fenicul. Daca a mai ramas pasta netopita o presati uniform pe pulpe.
- Dati tava la cuptor la 180C, timp de 1 ora. In acest timp, tot la 15 minute, ungeti pulpele cu sosul care se formeaza in tava si impingeti legumele de dedesubt in sos daca nu sunt asezate bine, mai ales cele de pe margini. In tava se va forma un sos portocaliu-intens, foarte aromat care trebuie sa acopere legumele (acestea vor fierbe in sos, nu se vor rumeni deloc).
Daca dupa 30 minute vedeti ca e prea putin sos, picurati 50 ml apa fierbinte pe marginea vasului. Eu am folosit un vas care a cuprins carnea si nu a fost nevoie sa adaug apa. - Daca doriti, cand carnea e facuta, scoateti tava din cuptor si turnati smantana direct in sos. Scuturati tava sa se amestece bine smantana in sos si sa devina usor cremos.
- Serviti cald cu piure de cartofi sau paste late. E buna reincalzit.
Comentarii (3)
Florin acum 2 ani - 15 Noiembrie 2022 18:58
Sarut mana. Indicati-mi va rog locatia celor doua magazine italienesti din Cluj ,unde se gaseste produsul Nduja,sau macar zona. Multumesc !Sosul SRIRACHA este cumva asemanator ???Ioana acum 2 ani - 16 Noiembrie 2022 11:15
In centru, la Cucina Turea (Ioan Ratiu nr 2, Cluj) sau in mall-uri (Vivo sau Iulius) la Bottega Italiana. nu seamana cu Sriracha, Nduja e o pasta de carne de porc mai grasa cu ardei iute.Florin acum 2 ani - 16 Noiembrie 2022 15:06
Sarut mana,multumesc.SERVUS !Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email