Salata de dovlecei
Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate
E buna servita simpla sau ca si garnitura. Mie imi place in special dimineata, langa omleta.
Ingrediente
1 dovlecel tanar
cateva fire marar
1 fir ceapa verde
50 gr branza feta
cateva masline pentru decorat
sare, piper
Marinata
3 linguri ulei masline extravirgin (de buna calitate)
1 lingura suc de lamaie
1 catel usturoi
1 varf bun de lingurita pasta de ansoa
Portii: 1
- Dati dovlecelul pe razatoarea mare si asezati-l intro strecuratoare. Presarati sare pe el, amestecati usor cu mana sau cu 2 furculite si lasati-l la stors macar 30 minute. La final presati-l un pic sa iasa toata apa din el.
- Mutati dovelecelul ras intr-un bol si condimentati-l cu piper. Adaugati mararul si ceapa tocate si feta sfaramata.
- Intr-o cescuta striviti usturoiul cu putina sare, adaugati uleiul incet, ca la maioneza pana se face pasta. Adaugati sucul de lamaie si pasta de ansoa si cu un tel mic bateti bine pana devine ca o emulsie omogena.
- Turnati marinata peste dovlecel si amestecati bine. Dati la frigider cateva ore sa se raceasca (chiar si peste noapte), sa se amestece gusturile si sa se marineze dovlecelul. La servire decorati cu masline si inca putina feta sfaramata.
Comentarii (6)
Cristina acum 14 ani - 21 Iulie 2010 17:29
Ca tot veni vorba...ar fi de mare folos daca ai posta diferite tehnici prin care sa transformam banala omleta in ceva cu adevarat special.(Desi am doar 14 ani, am o adevarata pasiune pentru gatit )
Multumesc si mult succes in continuare!
mada carp acum 13 ani - 7 Martie 2011 12:19
=P~Daniela Noyes acum 13 ani - 9 Martie 2011 08:24
intrebare ?????????unde se gaseste pasta de ,,ansoa'' si ce este??????? ,,ansoa''.Se poate face salata de dovleci si fara aceasta pasta????
;) :)
Ioana acum 13 ani - 9 Martie 2011 11:35
ansoa este un pestisor, cam ca si sardinele. pasta de ansoa o gasesti la metro (dar probabil si la alte supermarketuri, sigur am mai vazut pe undeva dar nu-mi amintesc acum) si e ambalata in tub ca si pasta de dinti. este indicat sa o folosesti in dressinguri si sosuri fiindca da o aroma buna.daca ai o razatoare care rade betisoare (cum am ras eu morcovii aici: [link] ) ar fi super, fiindca asa salata rezista mai mult, dovleceii nu lasa atata apa ca si dati pe razatoarea clasica.
Roxana acum 11 ani - 6 Ianuarie 2013 13:17
dovlecelul tre sa fie crud?Ioana acum 11 ani - 7 Ianuarie 2013 10:27
da, cruziLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email