Supa crema de ciuperci

Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de ciuperci

Foarte gustoasa aceasta supa crema de ciuperci, aromele sunt echilibrate perfect. Aspectul lasa un pic de dorit, insa daca la servire asezati o felie de paine prajita cu usturoi chiar in centrul farfuriei ati rezolvat si acest aspect. Oricum, dupa parerea mea, servirea supei creme de ciuperci cu paine prajita cu usturoi este obligatorie nu doar din motive estetice, ci pentru ca o intregeste ca si gust.

Ingrediente

700 gr ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1/2 lingurita cimbru uscat + 2 prize cimbru
1 foaie dafin
100 ml vin alb sec
2 cani supa de pui (sau de legume pentrui varianta lacto-vegetariana)
1 lingurita rasa pudra de ciuperci (optional)
150 gr smantana
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Se curata ciupercile de codita si se taie in doua sau patru daca sunt mai mari. Se pun intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper si 2 prize de cimbru. Se toarna 1 lingura ulei si 1 lingura suc de lamaie si se amesteca sa fie bine acoperite. Se dau la cuptor, la 220C, pentru cca 15 minute.
  2. In acest timp, in restul de ulei fierbinte calim ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat adaugam cimbrul, foaia de dafin, usturoiul strivit, vreo 2 prize de piper si vinul. Se lasa sa dea cateva clocote sa se evapore alcoolul. Se adauga supa de pui si se mai lasa la fiert, la foc mediu pentru 10 minute.
  3. Ciupercile se rastoarna in tigaie cu tot cu sucul care l-au lasat. Se adauga si pudra de ciuperci. Se lasa la fiert inca 10 minute. Acum gustati de sare si mai adaugati daca e cazul.
    * daca folositi ciuperci de padure nu mai adaugati pudra de ciuperci
  4. Se scot ciupercile din oala cu o lingura mare cu gauri si se pun in robotel sau blender. Se mixeaza bine pana sunt cat mai maruntite. Se adauga restul din tigaie si se mixeaza inca 1 minut. Adaugam smantana si mixam iar.
  5. Se pune supa crema la loc in oala, se mai lasa la fiert la foc mic cam 5 minute. Se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste calda cu paine prajita cu usturoi.

Ciupercile coapte

Ciupercile coapte

Adaugam ciupercile in supa de baza

Adaugam ciupercile in supa de baza

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Comentarii (34)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 28 Ianuarie 2015 13:12  

ce fel de ciuperci uscate ai?
 

Stefania  acum 8 ani - 1 Februarie 2016 03:05  

Ioana, iaurt merge in loc de smantana? Multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 1 Februarie 2016 09:51  

mnehhh... scuze, asta mi-a venit prima data cand mi-am imaginat supa asta cu iaurt. eu as ramane la smantana fermentata.
 

v  acum 8 ani - 4 Martie 2016 15:52  

Buna ziua,

O intrebare: de ce ati scos ciupercile din supa si le-ati mixat in afara oalei ? Nu mergeau tocate direct in oala cu blenderul vertical (ca la supele de brocoli, dovleac, etc) ? Ma gandesc poate din cauza frunzei de dafin, dar aceasta poate fi scoasa.

Va multumesc,
V.
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Martie 2016 15:56  

ba da, dar pe vremea cand am postat supa asta nu aveam decat robot normal, nu aveam blender vertical :)

oricum ciupercile se maruntesc greu (adica nefiind faramicioase de fel, raman bucatele) si e preferabil sa le mixezi fara lichid mult pana se maruntesc cat mai bine si abia apoi se adauga lichid si se continua mixarea.
 

eliza  acum 8 ani - 29 Iunie 2016 17:46  

ce este 'priza de cimbru etc '????????
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Iunie 2016 17:47  

cat iei intre cele 3 degete, ca atunci cand iei sare sa o presari = o priza.
 

Eliza  acum 8 ani - 29 Iunie 2016 22:58  

Multumesc frumos,nu am mai auzit de acest cuvant utilizat in acest context,dar intodeauna se invata cate ceva.
Azi am facut supa-crema de ciuperci.Foarte, fff buna.
 

mihaela  acum 6 ani - 7 Martie 2018 17:58  

Geniala supa crema. Foarte, foarte aromata, cu gust puternic de ciuperci. =P~
 

Alina  acum 6 ani - 16 Mai 2018 14:44  

DELICIOASE toate retetele tale!!!
The best! Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...