Supa tailandeza de pui cu taietei

Retete asiatice Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa tailandeza de pui cu taietei

Daca aveti supa de pui gata pregatita (sau congelata), luandu-ma dupa timpul de preparare, as zice ca aceasta este o supa instant.

Ingrediente

500 ml supa de pui
carne de pui din supa (dezosata si rupta fasii sau taiata cuburi)
100 ml lapte de cocos light
1/2 lingura sos de peste (Fish sauce)
60 gr taietei lati de orez
sare

Pasta aromatica (curry rosu)

1 lingurita ghimbir razuit pasta
1 lingurita usturoi strivit (cca 2 catei mari de usturoi)
1/2 fir de lemongras (doar partea mai alba; poate fi congelat)
1 ardei iute rosu (curatat de seminte daca nu doriti pasta foarte picanta)
1/4 legatura patrunjel (doar tulpinile si o parte din frunze; retineti frunzele mai frumoase pentru servire)
4 frunze mari de busuioc
1 lingurita pasta de rosii (sau de ardei)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita chimion macinat
1 varf generos de cutit turmeric
2 linguri ulei

Portii: 2

  1. * am pregatit o supa pe 1/2 pui de tara si mi-a iesit suficienta supa si carne pentru a face aceasta reteta de 4 ori, adica 8 portii (2l de supa).
  2. Mixati toate ingredientele pentru pasta aromatica intr-un robot mic sau cu blenderul vertical pana devine pasta.
  3. Intr-o cratita nu foarte larga si incalzita usor, adaugati pasta aromatica. Sotati-o la foc mic, amestecand des, pana arata mai uscata si miroase foarte placut (2-3 minute).
  4. Adaugati laptele de cocos si amestecati sa se dizolve pasta. Fierbeti 1-2 minute din momentul in care a ajuns la punctul de fierbere. Va arata ca un sos.
  5. Adaugati supa de pui, aduceti iar la fierbere, puneti capacul si fierbeti 5 minute.
  6. Adaugati sosul de peste si gustati supa de sare. Mai dati un clocot.
  7. Cat se face supa, fierbeti taieteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet (de regula 3 minute). Se scurg, se trec sub jet de apa rece si apoi iar se scurg bine. Neaparat se taie in mai multe locuri cu o foarfeca, astfel vor fi mai usor de mancat.
  8. Impartiti taieteii in 2 boluri largi. Adaugati fasii de carne, cata doriti. Turnati supa aromata in boluri, peste taietei si carne. Decorati cu patrunjel verde. Serviti cald.

Comentarii (3)

 

Olga  acum un an - 25 Noiembrie 2023 14:44  

Ce pot pune in loc de lemongrass?
E ok si fara?
Multumesc!!
 

Tatiana   acum 10 luni - 13 Ianuarie 2024 20:05  

Buna ziua! Un lucru nu imi este clar din lista ingredientelor ce ar fi "sos de peste? " sau poate e "sos de pesto" ? Multumesc
 

Ioana  acum 11 luni - 15 Ianuarie 2024 11:41  

Buna, Tatiana! Este vorba de sos de peste adica Fish Sauce. Arata cam asa [link] , are un miros puternic, poate chiar neplacut pentru unii, dar da un gust grozav mancarurilor asiatice.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...