Taietei cu nuca si mac

Retete desert Retete cu paste Retete de post Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Reteta Taietei cu nuca si mac

Foarte simpla si rapida reteta. Si foarte cunoscuta, nu cred ca exista cineva care n-a mancat asa ceva in copilarie. Eu i-am pregatit pentru cina, dar ii puteti servi si ca desert. Iar daca eliminati untul sau il inlocuiti cu margarina e si o buna reteta de post.

Ingrediente

300 gr taietei lati (tagliatelle am folosit eu)
150 gr nuca
50 gr mac
3-4 linguri stafide (optional)
7-8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura unt (sau margarina pentru varianta de post)

  1. Se fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara.
  3. Stafidele se pun la inmuiat cu putina apa calduta si un strop de rom sau coniac daca doriti.
  4. Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un bol mare. Nu se trec sub jet de apa. Se adauga untul peste pastele fierbinti si se amesteca pana untul e topit.
  5. Se adauga amestecul de nuca si mac. Se scurg stafidele de apa si se aduga si ele peste paste. Se amesteca bine si se serveste cald sau rece.

Macinam nuca si macul

Macinam nuca si macul

Amestecam pastele cu unt

Amestecam pastele cu unt

Adaugam amestecul de nuca si mac

Adaugam amestecul de nuca si mac

Taietei cu nuca si mac

Taietei cu nuca si mac

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 8 Octombrie 2009 11:20  

inca cineva care n-a mancat asa ceva :) bine ca ai remediat situatia rami!
 

Ancutza  acum 15 ani - 8 Octombrie 2009 13:31  

A trecut mai bine de o jumatate de an de cand ai postat reteta si in sfarsit am reusit si eu sa o fac :p . La alte retete nu mi s-a intamplat sa le fac dupa atata timp, lipsa macului macinat a fost problema... Mi-a placut insa foarte mult rezultatul.
 

ildi  acum 15 ani - 15 Octombrie 2009 04:46  

:)
deci am facut aseara aceasta reteta, doar ca nu am prea respectat gramajele (ce sai fac, sangele unguresc..hi hi)
vreau sa zic ca au iesit BETON, super bune, am mancat de am rupt, desi facusem si fasole scazuta, nu mia mai trebuit :p
a...si am inlocuit nucile cu migdale, a iesit o bunatateee ;)

p.s. ideea cu stafide inmuiate in rom e f buna, multumim ioana :)
 

lina  acum 14 ani - 3 Ianuarie 2010 17:01  

tin minte cand imi facea bunica asa, erau deliciosi...am sa incerc si acum sa fac. multumesc de reteta! :)
 

karameluka  acum 14 ani - 22 Ianuarie 2010 09:09  

pastele romanesti bune si ieftine sunt monte banato. se fierb putin , iar cele pt supa se pun in supa clocotita si se acopera citeva minute :)
 

Karla  acum 14 ani - 24 Noiembrie 2010 16:38  

Super reteta! Eu abia zilele astea am gasit-o, dar e bine ca mi-ai amintit-o. Candva o faceam si noi in casa cu multi copii a bunicii... Ehei!! Bunica era italianca si facea sute de feluri de paste (da,da, am zis bine: sute). In general ca fel principal, condimentate in toate modurile... Majoritatea erau paste prospete, din aluat facut de ea (fel de fel de forme si fel de fel de sosuri si fel de fel de combinatii de legume, parmezan, sos... ). Apropo, ai incercat vreodata taitei cu varza fiarta in apa cu sare, nu prea tare, apoi amestecata cu taiteii si condimentate cu sos de rosii cu busuioc,cimbru, rozmarin, usturoi, ulei de masline.....? Dar imi amintesc si de un desert din paste, exact in genul taiteilor tai deliciosi, tot cu unt, nuca, zahar, scortisoara, mac... dar si cu putin pesmet calit un pic in unt ca la galustile cu prune... Un deliciu. Esti o comoara, Ioana, iti multumesc mult.
 

Ioana  acum 14 ani - 25 Noiembrie 2010 20:03  

am incercat taietei cu varza dar in varianta asta: [link] fara sos de rosii. doar bine condimentati.
sper sa ajung candva sa fac taieteii in casa ca si bunica ta, deocamdata folosesc doar paste cumparate. insa ma vad producand toate formele de paste in casa...
 

Simona  acum 12 ani - 1 Noiembrie 2012 15:53  

Pastele, ca sa ramana "al dente" trebuie musai sa fie facute din "grano duro". La noi nu se fac din asa ceva, dar toate pastele facute din grano duro isi pastreaza tinuta.
 

MARIANA VOICU  acum 12 ani - 19 Noiembrie 2012 19:57  

Un deliciu.
 

Dana Macingo  acum 11 ani - 25 Februarie 2013 12:35  

eu am facut au iesit fff buni !incercati si voi fetelor!!!! ;) =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...