Taitei cu legume in stil chinezesc

Retete asiatice Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Taitei cu legume in stil chinezesc

De obicei duminica dimineata sunt obisnuita sa primesc cafeluta la pat si cateodata si micul dejun, dar ieri, spre supararea mea am pierdut un pariu cu sotul meu si a trebuit sa fac eu cafeluta si micul dejun, si nu orice mic dejun ci o "chinezarie". A avut noroc ca nu am fost prea somnoroasa si am avut chef de un mic experiment, sa pregatesc "noodles" care sa aiba gustul exact al celor care-i mancam la un restaurant chinezesc din Budapesta... se pare ca mi-a reusit, diseara am comanda pentru inca o portie dar in varianta cu pui.

Se pot folosi si alte legume fata de cele folosite de mine: brocoli, conopida, muguri de bambus, fasole verde.... cu cat mai diverse cu atat mai bine! Pe post de taitei am folosit spaghetti nr 5, dar puteti folosi si taitei de orez, sunt la fel de buni.

Ingrediente

250 gr taitei din faina sau din orez
2 catei usturoi
1 ceapa medie
200 gr ciuperci
1 morcov mare
350 gr varza
1/2 lingurita ghimbir praf
1/4 lingurita fulgi de chili
8 linguri sos soia
2 lingurite ulei susan
3 linguri ulei masline
sare

Portii: 4

  1. Fierbeti taiteii dupa instructiunile de pe pachet, ii scurgeti si ii lasati deoparte.
  2. Varza se taie fideluta de mana. Ceapa si usturoiul se taie felii subtirele. Morcovul se taie fasii lungi folosind curatatorul de legume. Ciupercile se taie felii mari, fiindca scad mult la gatit.
  3. Intr-un wok sau tigaie adanca incingem 2 linguri ulei si adaugam usturoiul ci chiliul si calim 1 minut.
    * daca alegeti sa faceti varianta cu pui, adaugati acum 200 gr piept de pui taiat cubulete si prajiti pana se rumenesc.
  4. Adaugati apoi ceapa si mai lasati 1 minut la calit.
  5. Adaugati restul legumelor, condimentati cu sare si ghimbir si caliti 6 minute la foc mare amestecand continuu. Nu lasati mai mult legumele chiar daca vi se pare timpul prea scurt, ele trebuie sa ramana crocante. Mai ales varza daca o lasati mult se va inmuia prea tare, ea trebuie sa ramana verde, sa nu-si piarda culoarea. Cand sunt gata scoateti-le din wok.
  6. Adaugati in tigaie restul de 1 lingura ulei masline si adugati taiteii si 4 linguri sos de soia. Prajiti 2 minute. Puneti legumele inapoi in wok peste taitei, adaugati inca 4 linguri sos de soia si mai lasati 1 minut la foc mare, amestecand continuu. Potriviti de sare si chili. Turnati uleiul de susan, amestecati bine, luati de pe foc si serviti.

Taiteii mei, spaghetti nr 5

Taiteii mei, spaghetti nr 5

Punem taiteii la fiert

Punem taiteii la fiert

Calim usturoiul cu chili

Calim usturoiul cu chili

Calim restul legumelor

Calim restul legumelor

Prajim taiteii cu sos de soia

Prajim taiteii cu sos de soia

Adaugam legumele

Adaugam legumele

Taitei cu legume in stil chinezesc

Taitei cu legume in stil chinezesc

Comentarii (78)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 29 Iunie 2015 14:23  

Monica, te referi la pui cu sos de peste, ceva in stil thai sau vietnamez?
 

Mihaescu Monica  acum 9 ani - 29 Iunie 2015 14:43  

Nici unul nici altul...este doar denumirea felului de mancare: Pui cu aroma de peste... din mai toate restaurantele chinezesti...??...poti intra pe site-ul unui rest chinezesc sa poti citi ingredientele...
 

Ioana  acum 9 ani - 29 Iunie 2015 14:47  

am vazut acum Monica. pana azi n-am auzit de asa ceva. e o chinezarie, dar contine sos de peste...
 

Mihaescu Monica  acum 9 ani - 29 Iunie 2015 15:08  

Scuze...nu am intentionat sa te pun la treaba :) multumesc pt tot ce faci!!! O zi frumoasa sa ai!!
 

Ioana  acum 9 ani - 29 Iunie 2015 15:12  

nu-i nicio problema Monica, nu ma pui la treaba, am invatat ceva nou. pana azi nu auzisem de asa ceva.
 

Mihai  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2015 12:04  

Si mama, cand gateste spaghete, le zice taitei si eu o corectez, oare pe nedrept? Nu prea suna bine la ureche "Taitei Carbonara", sunteti de acord? Si, chiar daca acum sunt chinezesti, taiteii sunt taitei iar spaghetele spaghete, nu numai ca forma. Spaghetele sunt in fond tot taitei, dar au studii superioare!
 

Florentina Vld  acum 7 ani - 20 Decembrie 2016 16:19  

Am facut ieri dupa reteta ta si a iesit pur si simplu delicios.Am adaugat broccoli pe langa legumele mentionate si cativa creteti sotati in unt separat 3 minute.As manca zilnic asa ceva ?Multumesc!
 

Ioana  acum 7 ani - 21 Decembrie 2016 11:42  

sa-ti fie de bine, Florentina!
 

Oana  acum 5 ani - 3 Martie 2019 16:37  

Foarte buni au iesit cu aripioarele in sos Teryiaki... Ioana, de 2 ani gatesc 90% urmand retetele tale si rezulta un meniu variat si gustos, sunt abonata la site-ul tau. Ma inclin!
 

Monica  acum un an - 28 Noiembrie 2022 20:58  

Minunati ! Facem macar de doua ori pe luna ca nu ne mai saturam de ei. De cate ori vreau sa gatesc ceva noi pe e-retete intru, fara exceptie!
Multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...