Trufe de ciocolata alba cu ghimbir

Retete desert

Reteta Trufe de ciocolata alba cu ghimbir

Ceva dulce pentru 8 Martie.

Ingrediente

150 gr ciocolata alba
50 ml smantana pentru frisca (minim 35% grasime)
5-7 gr ghimbir
coaja rasa de la 1/4 lamaie (preferabil Meyer)
nuca de cocos

Calorii: 1100 cal / total (impartiti la cate trufe ati modelat si aveti caloriile pe bucata)

  1. Se infierbanta smantana intr-o craticioara si se adauga ghimbirul taiat bucati mici si coaja de lamaie. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 10-15 minute.
  2. Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e potrivita), presand pe solide sa extrageti cat mai multa smantana.
  3. Se pune ciocolata tocata marunt pe abur, sa se topeasca. Fiti atenti la vas sa nu ajunga in apa si la intensitatea caldurii, fiindca ciocolata alba e mai sensibila la caldura decat cea neagra. Cand e topita, se adauga smantana aromata si se amesteca rapid.
  4. Se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se poate da la frigider pana e suficient de solida (macar 1 ora, dupa aceea puteti testa) ca sa puteti forma usor bile.
  5. Se ia cu o lingurita amestec de ciocolata si se da forma de bila. Se trec bilele prin nuca de cocos deshidratata.

Comentarii (5)

 

Olga  acum 4 ani - 4 Martie 2020 17:23  

wowww
 

Misha  acum 4 ani - 4 Martie 2020 17:54  

Mmmm ce bine arata! O primavara frumoasa Ioana! :-*
 

Ioana  acum 4 ani - 5 Martie 2020 09:06  

Primavara frumoasa!
 

Olga  acum 15 ore - 25 Noiembrie 2024 20:13  

Ioana, unde ai gasit lamai Meyer? Am cautat tot internetul :)
 

Ioana  acum 40 secunde - 26 Noiembrie 2024 11:30  

Lamai Meyer gasesc uneori la supermarket sau chiar la aprozarul de cartier. Nu scrie ca sunt Meyer, le detectezi dupa coaja prima data (e mai fina si parca galbenul e mai inchis). Apoi freci coaja si iti mirosi mana, vei simti o aroma diferita de a lamailor normale... mai parfumata, florala. Aceasta aroma o vei regasi si in suc, care e putin mai dulce.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...