Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Rasfat maxim cu aceste trufe rafinate preparate din ciocolata alba dulce, contrabalansata de sucul acrisor de fructul pasiunii si cacaoa amaruie.

Reteta este inspirata de aici.

Ingrediente

250 gr ciocolata alba
8 bucati fructul pasiunii (maracuja)
30 ml smantana pentru frisca
20 gr unt
cacao

Bucati: 20

  1. Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.
  2. Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute, pana se reduce la jumatate. Masurati 50 ml suc redus.
  3. Se incalzeste usor smantana.
  4. Intr-un bol asezat pe abur se topeste ciocolata alba rupta bucati.
  5. Se adauga sucul si smantana peste ciocolata si se amesteca cu telul pana e omogen.
  6. Se ia vasul de pe abur si se amesteca cu telul 1 minut, sa se aereze bine ciocolata.
  7. Se adauga untul taiat cubulete, in transe, si se amesteca pana e topit.
  8. Se acopera bolul cu folie de plastic, care sa vina in contact cu crema preparata. Se lasa cateva ore la racit (eu am lasat peste noapte).
  9. Se ia cu lingurita din aluatul rezultat si se modeleaza bile. Se pastreaza trufele la frigider pana in momentul servirii.
  10. In momentul servirii se scot trufele din frigider si se dau prin cacaco.

Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Comentarii (6)

 

miha diaconescu  acum 11 ani - 6 Februarie 2013 12:28  

;) felicitari...bune si aspectoase!!
 

Violeta  acum 11 ani - 13 Februarie 2013 11:29  

Foarte bune la gust.
Am incercat sa fac trufele si au iesit foarte bune.
Foarte interesanta reteta

Violeta
 

Laura  acum 10 ani - 7 Martie 2014 14:31  

Buna Ioana. Merge si cu ciocolata amaruie in loc de cea alba? Oare ies mai tari?
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Martie 2014 14:42  

sigur ies mai tari. ciocolata alba are nevoie de mai putin lichid, apoi vine cea cu lapte si la final cea neagra. as estima ca poti dubla cantitatea de smantana.
vei avea nevoie si de zahar. ciocolata alba e foarte dulce fata de cea neagra, de aceea retea aceasta nu cere zahar deloc. frunctul pasiunii este si el acrisor, deci un pic de zahar sau miere tot e nevoie.
 

Laura  acum 10 ani - 7 Martie 2014 15:42  

Multumesc frumos. La care pas sa adaug zahar? in smantana e ok?
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Martie 2014 16:07  

da, cand incalzesti smantana
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...