Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Rasfat maxim cu aceste trufe rafinate preparate din ciocolata alba dulce, contrabalansata de sucul acrisor de fructul pasiunii si cacaoa amaruie.
Reteta este inspirata de aici.
Ingrediente
250 gr ciocolata alba
8 bucati fructul pasiunii (maracuja)
30 ml smantana pentru frisca
20 gr unt
cacao
Bucati: 20
- Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.
- Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute, pana se reduce la jumatate. Masurati 50 ml suc redus.
- Se incalzeste usor smantana.
- Intr-un bol asezat pe abur se topeste ciocolata alba rupta bucati.
- Se adauga sucul si smantana peste ciocolata si se amesteca cu telul pana e omogen.
- Se ia vasul de pe abur si se amesteca cu telul 1 minut, sa se aereze bine ciocolata.
- Se adauga untul taiat cubulete, in transe, si se amesteca pana e topit.
- Se acopera bolul cu folie de plastic, care sa vina in contact cu crema preparata. Se lasa cateva ore la racit (eu am lasat peste noapte).
- Se ia cu lingurita din aluatul rezultat si se modeleaza bile. Se pastreaza trufele la frigider pana in momentul servirii.
- In momentul servirii se scot trufele din frigider si se dau prin cacaco.
Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii
Comentarii (6)
miha diaconescu acum 11 ani - 6 Februarie 2013 12:28
;) felicitari...bune si aspectoase!!Violeta acum 11 ani - 13 Februarie 2013 11:29
Foarte bune la gust.Am incercat sa fac trufele si au iesit foarte bune.
Foarte interesanta reteta
Violeta
Laura acum 10 ani - 7 Martie 2014 14:31
Buna Ioana. Merge si cu ciocolata amaruie in loc de cea alba? Oare ies mai tari?Ioana acum 10 ani - 7 Martie 2014 14:42
sigur ies mai tari. ciocolata alba are nevoie de mai putin lichid, apoi vine cea cu lapte si la final cea neagra. as estima ca poti dubla cantitatea de smantana.vei avea nevoie si de zahar. ciocolata alba e foarte dulce fata de cea neagra, de aceea retea aceasta nu cere zahar deloc. frunctul pasiunii este si el acrisor, deci un pic de zahar sau miere tot e nevoie.
Laura acum 10 ani - 7 Martie 2014 15:42
Multumesc frumos. La care pas sa adaug zahar? in smantana e ok?Ioana acum 10 ani - 7 Martie 2014 16:07
da, cand incalzesti smantanaLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email